Darts

Van den Bergh ging last-minute naar Wright: 'Had andere plannen'

03 juni 2020 15:05 Aangepast: 03 juni 2020 18:57

Dimitri van den Bergh verblijft tijdens de coronacrisis niet in zijn thuisland België, maar komt de tijd door op bezoek bij wereldkampioen Peter Wright. De Belg kon na het sluiten van de grenzen niet meer terug naar huis en ging daarna in op 'een leuke aanbieding'.

Op 15 maart speelde Van den Bergh zijn laatste wedstrijd. "Het was zo dat het wel duidelijk was dat de grenzen zouden gaan sluiten, want toen dat weekend zijn er al verschillende spelers terug naar huis gevlogen. Zij hebben zelfs toernooien niet meegespeeld, omdat ze wisten dat de grenzen gingen sluiten", zegt 'The Dreammaker'.

Van den Bergh besloot echter te blijven. "Ik dacht dat alle toernooien in Engeland nog gewoon gespeeld gingen worden en dus bleef ik nog, want dan kon ik nog gewoon meespelen met die toernooien", legt hij uit. "Maar naarmate die week vorderde krijg je te horen dat Engeland op slot gaat en later ook dat de toernooien gecanceld worden. Dus toen dacht ik: 'ja, nu zit ik hier.'

 

Onderdak

Van den Bergh moest daarom op zoek naar onderdak, maar die had hij snel gevonden. "Ik had eerst andere plannen. Ik zou bij vrienden van mij logeren, zij hadden alles al toegezegd. Maar op de dag dat het zou gebeuren, is het allemaal veranderd. Ik kreeg ineens een leuke aanbieding en zonder twijfel ben ik daarop ingegaan. Ik ben hartstikke blij om in het huis van Peter Wright te mogen verblijven."

"Ik zit hier nu twee maanden en ik heb de eerste week gebruikt om tot rust te komen en om na te denken over wat mijn plannen zijn", vertelt Van den Bergh over zijn tijd in Mendham, Engeland. "Ik heb ook geleerd dat ik goed zonder mijn familie kan leven, ook al mis is ze heel erg."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk het hele interview:

Bellen met Van den Bergh: 'Ik moet die mentale stap maken'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore