Home Tour

Clayton klasse beter dan de rest

02 juni 2020 23:52 Aangepast: 02 juni 2020 23:58
Jonny Clayton Beeld © Lawrence Lustig/PDC

De laatste dag van de tweede fase van de PDC Home Tour met Jonny Clayton, Max Hopp, Scott Waites en Carl Wilkinson aan de oche.

Een goed begin van met name Jonny Clayton, hij verslaat in zijn eerste wedstrijd tweevoudig BDO wereldkampioen Scott Waites met 6-3. Clayton pakt de beslissende break in de achtste leg als hij vanaf 254 een 180 gooit en meteen ook de 74 uitgooit. Beide mannen speelden rond de 100 gemiddeld in het openingsduel van de avond. Bij die gemiddelden kwamen de andere twee spelers van vanavond niet in de buurt. De Duitse nummer één Max Hopp was wel de hele wedstrijd in controle tegen zijn Engelse tegenstander Carl Wilkinson. De 3-0 voorsprong die hij vroeg pakte mondde uit in een 6-3 overwinning.

Clayton blijft de kansen pakken

Scott Waites hield zijn kansen nog wel levend door in zijn tweede partij ook te winnen van Carl Wilkinson die niet echt zijn avond had. Het Yorkshire onderonsje werd een whitewash voor Waites. De twee winnaars van de eerste wedstrijd speelden vervolgens tegen elkaar. Max Hopp produceerde zes 180’ers in de wedstrijd, maar het was niet genoeg voor de overwinning. Cruciaal moment in de wedstrijd is het einde van de achtste leg als beide mannen op een dubbel staan na 12 darts. Hopp gooit zich dood vanaf 32 en Jonny Clayton maakt daar goed gebruik van. Hij breekt Hopp en houdt vervolgens ook zijn eigen leg zodat de Welshman na twee wedstrijden bovenaan staat.

Wilkinson heeft het niet vandaag

Scott Waites pakt in zijn laatste wedstrijd zijn laatste strohalm. Tegen Max Hopp is hij beter op zijn dubbels dan zijn tegenstander. Het wordt een ruime 6-1 overwinning voor de Engelsman die dan nog door kan naar de halve finales, maar dan moet Carl Wilkinson wel van Jonny Clayton winnen in de laatste wedstrijd van de avond. De eerste leg wordt ook gewonnen door Wilkinson, maar daarna is het Clayton die vrij eenvoudig Wilkinson met 6-2 opzij zet. Hij bekroont een sterke avond met een 121 finish en mag zich donderdagavond weer melden voor de halve finales van de PDC Home Tour.

Uitslagen play-offs groep 8

  • Jonny Clayton 6-3 Scott Waites
  • Max Hopp 6-3 Carl Wilkinson
  • Scott Waites 6-0 Carl Wilkinson
  • Jonny Clayton 6-3 Max Hopp
  • Max Hopp 1-6 Scott Waites
  • Carl Wilkinson 2-6 Jonny Clayton
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Aspinall ten koste van De Sousa naar halve finale en blijft ongeslagen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore