Darts

Van den Bergh telde alle setjes van Wright: 'Hij heeft er 313!'

02 juni 2020 19:38 Aangepast: 03 juni 2020 15:29

Dimitri van den Bergh verbleef tijdens de coronaperiode niet in zijn thuisland België, maar hij was op bezoek bij regerend wereldkampioen Peter Wright. Om de tijd door te komen besloot de Belg alle pijlen van de Schot te tellen en hij kwam tot een duizelingwekkend aantal.

"Ik heb me een dag beziggehouden met het tellen van al zijn pijlen. Hij heeft 313 verschillende setjes pijlen", zegt Van den Bergh vol bewondering. "En dat zijn pijlen die een keer gebruikt heeft, waar hij mee gespeeld heeft. Met allemaal verschillende gewichten."

"Daar zitten ook veel verschillende pijlen van andere spelers tussen, zoals Adrian Lewis, Dennis Priestley, Rowby-John Rodriguez, ik denk zelfs een pijl van Max Hopp, Ian White, ze zitten er allemaal tussen", zo ontdekte de Belg.

Peter Wright-stijl

"Hij heeft ze allemaal geprobeerd. Hij heeft ze laten namaken in toch nog een beetje 'Peter Wright-stijl'. Maar met al die pijlen gaat hij staan, gooit hij en weet hij daarna direct of hij een langere shaft, kortere shaft, kleine flight, grotere flight nodig heeft. Hij zegt dat, verandert de pijl, gaat terug aan de oche staan en weet dat het dan goed zit", aldus Van den Bergh. 

De tweevoudig wereldkampioen bij de jeugd kijkt met open mond toe hoe dat mogelijk is. "Ik zie dat en vraag me dan echt of hoe hij dat zo goed kan begrijpen. Hoe kan het ook dat je met iedere pijl zo goed kan gooien. Daar word ik zot van", lacht Van den Bergh.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wright biedt gestrande collega Van den Bergh onderdak: 'Hij wil eigenlijk terug'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore