Home Tour

Aspinall ten koste van De Sousa naar halve finale en blijft ongeslagen

02 juni 2020 00:18
Nathan Aspinall Beeld © Lawrence Lustig/PDC

In de zevende en voorlaatste groep van de PDC Low6 Home Tour Play-Offs is het Nathan Aspinall die door gaat naar de halve finale en nog altijd ongeslagen is. Daarmee komt ‘The Asp’ in de groep met Joe Cullen en Rob Cross.

In de eerste wedstrijd van de avond stonden Nathan Aspinall en Jesús Noguera tegenover elkaar. Op papier een makkelijke tegenstander voor de nummer 7 van de Order of Merit. Echter werd al snel duidelijk dat de Spanjaard de kaas niet zo makkelijk van het brood liet eten. Noguera gooide een iets hoger gemiddelde, wist als eerste te breaken en kon 'The Asp' bijhouden tot 4-4. Toch was het de Engelsman die de winst naar zich toe kon trekken door dodelijk te zijn op de dubbel 20 en door de wedstrijd af te maken na missers van Noguera: 6-4.

De Sousa op stoom

Jose De Sousa ging verder met waar hij gebleven was, namelijk hoge gemiddelden gooien. In zijn eerste wedstrijd tegen Jamie Hughes, waarin de Portugees maar één leg afstond, kwam hij uit op 103,5. 'Yozza' won nog de eerste leg, maar kon het niveau van 'The Special One' niet evenaren: 1-6.

De Sousa mocht daarna blijven staan om het direct op te nemen tegen Noguera. In deze wedstrijd kreeg de nummer 59 van de wereld iets meer tegenstand. Noguera wist namelijk ook in deze wedstrijd als eerste te breaken en kwam op een 3-1 voorsprong. De Sousa won zijn leg wel met een strakke 156-finish.

Door de break kreeg De Sousa een kleine boost en dat zorgde ervoor dat hij vier legs op rij wist te winnen. Noguera, de nummer 120 van de ranglijst, wist nog een leg af te snoepen nadat De Sousa een matchdart had gemist, maar kon niet voorkomen dat De Sousa ook deze partij winnend wist af te sluiten: 4-6.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cullen door naar halve finale Home Tour, Kleermaker schiet tekort

Aspinall moet winnen

Om kans te maken op de groepswinst, zonder afhankelijk te zijn van andere wedstrijden, moest ook Aspinall zijn tweede wedstrijd winnen. Hierin nam hij het op tegen de nummer 41 van de wereld, Jamie Hughes. Helaas kwam 'Yozza' ook deze wedstrijd tekort en Aspinall kon de wedstrijd vrij eenvoudig binnenslepen: 6-2.

Met deze overwinning kwamen 'The Asp' en 'The Special One' op gelijke hoogte in punten, maar de Portugees had net een beter legsaldo. De beslissing zou dus vallen in de laatste wedstrijd van de avond waarin beide heren tegenover elkaar stonden.

Beslissing in de groep

Voordat er een winnaar in deze groep kwam moest er eerst nog gestreden worden voor de derde plek. Nu de druk er vanaf was ging Jamie Hughes beter gooien en dat resulteerde in een ruime 3-0 voorsprong. Helaas kon de Engelsman dit niet vasthouden en zag hoe de Spanjaard op gelijke hoogte kwam. ‘Yozza’ bleef vervolgens wel koel en sloeg toe op het juiste moment. Hij pakte de winst en liet Noguera puntloos achter: 6-4.

De laatste wedstrijd was er een om de vingers bij af te likken. Alles zat in deze wedstijd. Breaks over en weer, een 102-finish, maximale scores en zelfs een finish van 80 via D20 en D10. Aspinall en De Sousa deden er alles aan om het spannend te houden.

De Engelsman nam eerst nog een 0-3 voorsprong, maar De Sousa bleef volhouden. Mede door de 102-finish werd het weer spannend: 4-4. Uiteindelijk was het Aspinall die het beste met de druk om kon gaan. In eerste instantie miste Aspinall een 141-finish, maar een beurt later kon hij het karwei alsnog afmaken: 6-4.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cross vijfde halvefinalist in PDC Home Tour

Laatste groep

Morgen staan alweer de laatste play-off groepswedstrijden op het programma voordat de halve finales van start gaan op 3 en 4 juni. In deze groep komen Jonny Clayton, Scott Waites, Max Hopp en Carl Wilkinson in actie. Zij gaan dus uitmaken wie er als laatst door mag naar de laatste acht en wie er nog altijd mag dromen van het winnen van de titel. De finale is vrijdag.

Uitslagen play-offs groep 7

  • Nathan Aspinall 6-4 Jesús Noguera
  • Jamie Hughes 1-6 Jose De Sousa
  • Jesús Noguera 4-6 Jose De Sousa
  • Nathan Aspinall 6-2 Jamie Hughes
  • Jamie Hughes 6-4 Jesús Noguera
  • Jose De Sousa 4-6 Nathan Aspinall

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore