Home Tour

Cross vijfde halvefinalist in PDC Home Tour

31 mei 2020 00:16 Aangepast: 31 mei 2020 09:58
Rob Cross Beeld © PDC

Rob Cross is de vijfde darter die de halve finale van de Low6 Play-Offs Home Tour heeft bereikt. Twee zeges bleken voldoende voor de voormalig wereldkampioen om Ryan Searle, Daniel Larsson en Luke Woodhouse achter zich te laten.

De avond begon voor Rob Cross tegen Daniel Larsson. Het duel tegen de Zweed ging lang gelijk op, omdat beide darters vooral in de eigen leg oppermachtig waren. Het was Larsson die op 3-3 als eerste een kans leek te krijgen op een break, maar dankzij een 107 finish wist Cross zijn leg toch te behouden. Het zorgde direct voor vleugels bij de nummer vier van de PDC Order of Merit, want probleemloos liep hij vervolgens uit naar een 6-3 zege.

In de tweede wedstrijd van de avond troffen Ryan Searle en Luke Woodhouse elkaar. Dat duel toonde veel vergelijkingen met de strijd tussen Cross en Larsson, al werd het nu vooral beslist omdat 'Woody' veel pijlen voor zijn dubbel miste en Searle daar met een 6-4 zege van wist te profiteren.

Geen nieuwe negendarter

Woodhouse en Larsson gooiden vervolgens tegen elkaar voor de laatste kans om in het toernooi te blijven. De verliezer zou namelijk uitgeschakeld zijn. De Engelsman was scorend veel beter, maar bleef veel problemen houden met de dubbel. Het gaf Larsson in meerdere legs de kans om terug te komen van een grote achterstand en toen de Zweed er een beslissende leg uit wist te slepen, verzilverde hij die mogelijkheid meteen door er 6-5 van te maken. 'Woody' schreef in de eerste ronde nog geschiedenis door een negendarter te gooien, maar wist dat niveau nu niet meer te halen.

Wedstrijd nummer vier ging tussen Cross en Searle, die beiden hun eerste wedstrijd hadden gewonnen. 'Voltage' vloog uit de startblokken en even leek Searle te moeten vrezen om met een whitewash van het bord gegooid te worden. 'Heavy Metal' wist zich echter op te richten en gooide zichzelf weer terug in de wedstrijd door 4-3 te maken. Dubbels om de stand helemaal gelijk te trekken werden gemist en daar maakte Cross vervolgens dankbaar gebruik van. In de daaropvolgende leg werd hij weer gebroken omdat nu hij de dubbel niet geraakt kreeg, maar uiteindelijk wist de wereldkampioen van 2018 met 6-4 te winnen.

Zes zeges voor de startende darter

Searle en Larsson maakten allebei nog een kleine kans om groepswinnaar te worden. Ze moesten het onderlinge duel zien te winnen met grote cijfers en vervolgens hopen dat Cross onderuit ging tegen Woodhouse. In de tweede leg volgde voor Larsson een pijnlijk moment toen hij zijn eerste twee pijlen in de triple 20 vlogen, maar hij met zijn derde pijl de andere twee van het bord gooide en no score moest roepen. Searle kwam er vervolgens overheen door wel 180 te gooien, al ging de leg uiteindelijk wel naar de Zweed. 'Heavy Metal' zette vervolgens de versnelling aan en liep uit naar een 5-2 zege. Het betekende voor Larsson dat hij was uitgeschakeld, omdat hij ook bij een 6-5 zege geen kans meer maakte op de groepswinst. Searle kon zichzelf wel een goede uitgangspositie verschaffen, maar hij kreeg opeens problemen met de dubbel. Uiteindelijk wist hij wel met 6-4 te winnen.

Cross wist vervolgens dat hij drie legs nodig had tegen Woodhouse om de groep te winnen. De eerste leg ging nog naar 'Woody', maar al snel wist Cross een 3-2 voorsprong te pakken en zichzelf daarmee te verzekeren van een plek in de halve finales. De spanning leek er vervolgens een beetje af bij 'Voltage', want hij werd steeds slordiger en dat gaf Woodhouse de ruimte om weer legs te pakken. Uiteindelijk kwam het tot een beslissende leg en die ging naar de nummer 57 van de PDC Order of Merit. Het betekende dat alle zes wedstrijden waren gewonnen door de darter die aan de pot begon.

Uitslagen zaterdag 29 mei

  • Rob Cross 6-3 Daniel Larsson
  • Ryan Searle 6-4 Luke Woodhouse
  • Daniel Larsson 6-5 Luke Woodhouse
  • Rob Cross 6-4 Ryan Searle
  • Ryan Searle 6-4 Daniel Larsson
  • Luke Woodhouse 6-5 Rob Cross

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore