Home Tour

Nentjes legt het in direct duel af tegen Chisnall

29 mei 2020 23:57
Geert Nentjes Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Geert Nentjes is er net niet in geslaagd om de halve finale van de PDC Home Tour te bereiken. De darter uit Urk won zijn eerste twee wedstrijden, maar verloor in een allesbeslissend duel van Dave Chisnall. Daardoor plaatst de Engelsman zich wél voor de volgende ronde.

Na de eerste wedstrijd van de avond zag het er nog niet naar uit dat Chisnall groepswinnaar zou worden. Ondanks een comeback vanaf een 5-2 achterstand moest Chizzy in de elfde en beslissende leg toch nog zijn meerdere erkennen in Damon Heta en de laatste acht leek daardoor ver weg voor de Engelsman.

Wederopstanding

Toch wist Chisnall in de overige groepswedstrijden de rug te rechten en had hij geluk dat Heta het liet liggen. De Australiër ging namelijk onderuit tegen Geert Nentjes, die uiteindelijk de grootste concurrent van Chisnall zou blijken te zijn.

De darter uit Urk won zijn eerste twee groepswedstrijden, maar omdat hij dat maar met één leg verschil deed kon Chizzy nog bovenaan eindigen. De Engelsman won zijn tweede wedstrijd namelijk met 6-2 en op die manier was zijn legsaldo bij winst op Nentjes hoe dan ook beter dan onze landgenoot.

Al in de eerste leg van de 'alles-of-niets-wedstrijd' plaatste Chisnall een break. Dat was een tegenslag die onze landgenoot, die vanuit zijn dartclub in Urk gooide, niet meer te boven kon komen in het restant van de wedstrijd. Chizzy liep snel weg, pakte uiteindelijk een 6-3-zege en is daarmee geplaatst voor de halve finale van de PDC Home Tour. Daar komt hij in een poule met Jelle Klaasen, Mike de Decker en Gary Anderson.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Klaasen groepswinnaar na spectaculaire zege op Wright

Nentjes haalt het net niet

Na drie wedstrijden stond Nentjes nog op pole-position voor groepswinst. Dat was de darter uit Urk niet komen aanwaaien: tegen Darren Webster en Damon Heta had hij een elfde en beslissende leg nodig om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Tegen The Demolition Man won hij de laatste leg tegen de darts in nadat hij op een 5-4 achterstand stond, maar tegen de Australiër stond hij juist op matchpoint met een voorsprong van drie legs voor en ontsnapte hij uiteindelijk middels een ontzettend knappe 90-finish op de bullseye aan een blamage. Helaas voor Nentjes bleek Chisnall in de allesbeslissende laatste wedstrijd toch een maatje te groot.

Uitslagen Home Tour Playoffs Dag 4

Dave Chisnall 5-6 Damon Heta

Darren Webster 5-6 Geert Nentjes

Damon Heta 5-6 Geert Nentjes

Dave Chisnall 6-2 Darren Webster

Darren Webster 6-2 Damon Heta

Geert Nentjes 3-6 Dave Chisnall

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore