Darts

Aangrijpend verhaal Anderson: 'Ik mis het om een vader te zijn voor mijn kind'

29 mei 2020 16:03 Aangepast: 03 juni 2020 15:30
Kyle Anderson Beeld © Getty Images

Het leven als darter is zwaar voor Australiër Kyle Anderson. Hij is ieder jaar veel in Engeland en moet dan zijn familie missen. Vooral het feit dat hij er niet altijd kan zijn voor zijn zoon Charles valt hem zwaar.

"Het is niet dat ik in een uur thuis ben na een toernooi. Ik moet anderhalve dag vliegen", vertelt Anderson. "En als ik om 19:00 uur moet spelen in Nederland, Duitsland of Engeland is het schooltijd voor mijn zoon, dus ik kan hem niet eens bellen om hem een fijne dag te wensen. 's Nachts als ik thuiskom, kan ik hem even spreken en vragen hoe zijn dag was."

Vader zijn

"Het zorgt ervoor dat ik het vader zijn mis", gaat Anderson verder. "Als het dartcircuit een wereldtour was geweest, was dat geweldig. Maar het is eigenlijk een Europese tour, en dat is voor ons als Australiërs jammer."

Het gezin van Anderson kan ook niet altijd overkomen vanuit zijn thuisland. "Dat kan niet zo vaak als dat ik zou willen de laatste jaren. Mijn vorm is niet zo goed op het moment, mijn vrouw heeft een goede baan hier en mijn zoon moet natuurlijk naar school."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anderson als eerste darter besmet met coronavirus

Heimwee

Anderson heeft in Europa vaak last van heimwee. "Als ik boos of teleurgesteld ben, kan ik niet even naar huis en even geen darter meer zijn. Mijn persoonlijke leven en carrière leef ik tegelijk. Als ik een slechte dag heb, kan ik mijn thuis niet even vragen om me te helpen." Dat Anderson nu lang thuis is, vanwege het coronavirus, doet hem daarom goed. "Het helpt me enorm."

Terug naar Engeland

Toch zou Anderson direct weer naar Engeland gaan, mocht dat mogelijk zijn. "Ik heb een goed gesprek gehad met mijn vrouw en zal weer naar Europa komen als dat mogelijk is. Ik wil genoeg verdienen met darten en het hier spenderen met mijn familie", aldus Anderson, die ook nog altijd verliefd is op het spelletje. "Het maakt al deel uit van mijn leven sinds ik 6 jaar oud was. Je wil winnen, winnen, winnen."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk het hele interview:

Bellen met Anderson: 'Jaar voor ons Australiërs zo goed als voorbij'

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore