Home Tour

Gary Anderson overtuigend groepswinnaar

28 mei 2020 23:25 Aangepast: 29 mei 2020 10:07
Gary Anderson Beeld © Getty Images

Gary Anderson heeft zijn favorietenrol tijdens de Home Tour waargemaakt. Waar eerder Peter Wright, Stephen Bunting en Glen Durrant geen dagzege wisten te pakken, liet Anderson wel prima darts zien.

Met een 6-2 overwinning op Nick Kenny begon de avond goed voor de Schot. Mede-favoriet Luke Humphries wist met een gemiddelde van 100 ook zijn eerste wedstrijd met 6-2 te winnen (van Jamie Lewis). Lewis wist vervolgens met 6-4 te winnen van Kenny en hield daarmee nog een beetje hoop op de dagzege.

Een leg

Die hoop werd al snel een stuk minder nadat Anderson met 6-1 wist te winnen van Humphries. Het gemiddelde van ‘The Flying Scotsman’ (110) liet zien dat de Schot niet van plan was om de overwinning in de poule aan zijn neus voorbij te laten gaan. Doordat Humphries zijn derde wedstrijd met 6-1 won van Nick Kenny had hij nog een hele kleine kans op het bereiken van de volgende ronde. Gary Anderson mocht dan geen leg winnen in zijn laatste wedstrijd tegen Jamie Lewis.

De hoop voor Humphries vervloog echter al snel, doordat Anderson direct de eerste leg tegen Lewis wist te winnen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 6-3 overwinning voor de Schot, waardoor Anderson met drie zeges doorgaat naar de halve finales.

Uitslagen groep 3

  • Gary Anderson 6-2 Nick Kenny
  • Luke Humphries 6-2 Jamie Lewis
  • Nick Kenny 5-6 Jamie Lewis
  • Gary Anderson 6-1 Luke Humphries
  • Luke Humphries 6-1 Nick Kenny
  • Jamie Lewis 3-6 Gary Anderson
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mike de Decker kan opgelucht adem halen en gaat door

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore