Home Tour

Mike de Decker kan opgelucht adem halen en gaat door

28 mei 2020 01:10 Aangepast: 28 mei 2020 23:36
Mike De Decker Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Even leek het erop dat Stephen Bunting ongeslagen de halve finale zou halen van de Low6 Home Tour. Maar niets is minder waar. Alan Tabern zorgde er in de laatste wedstrijd voor dat niet ‘The Bullet’, maar ‘Real Deal’ Mike De Decker door gaat naar de halve finale.

Matig begin

De 24-jarige Belg, daarmee de jongste van de groep, begon de avond wat stroef. In de openingswedstrijd verloor hij van Stephen Bunting. De Engelsman stond goed te gooien en mede door hoge finishes, van 122 en 100, liep hij uit naar een 5-2 voorsprong. De Decker gaf echter niet op en won vervolgens drie legs op rij. In de laatste en beslissende leg was het ‘The Bullet’ die aan het langste eind trok. Door een 14-darter won hij de wedstrijd en eindigde hij met een gemiddelde van ruim 103.

De Decker kon zich, na zijn verliespartij, geen fouten meer veroorloven. Aan hem dus de taak om zijn andere wedstrijden winnend af te sluiten. Eerst moest hij zien af te rekenen met ‘The Saint’ Alan Tabern. De Engelsman had zijn eerste wedstrijd verloren van Glen Durrant. De winnaar zou dus nog altijd zicht hebben op de volgende ronde. Het beloofde een spannende partij te worden. Beide mannen wisten elkaar eerst te breaken om vervolgens beide hun eigen leg te houden: 2-2.

De 53-jarige Tabern leek uiteindelijk de smaak te pakken te hebben en won maar liefst drie legs op rij. Echter kreeg hij de deksel flink op de neus. Tabern vergat de wedstrijd uit te gooien en het was de Belg die dat genadeloos wist af te straffen. ‘Real Deal’ won vier legs op rij en daarmee de wedstrijd: 6-5.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klaasen groepswinnaar na spectaculaire zege op Wright

Durrant haakt af

De strijd om de eerste plek ging in eerste instantie tussen Bunting en Durrant, de nummers 17 en 19 van de Order of Merit. Beide mannen hadden een wedstrijd gewonnen en de winnaar zou dus aan de leiding komen. Dat ze beide niet ver van elkaar staan op de wereldranglijst was ook terug te zien in de wedstrijd. De heren waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en stonden na zes legs nog gelijk: 3-3. Het was Bunting die er uiteindelijk een tandje bij wist te zetten en daarmee de winst pakte.

Durrant mocht vervolgens blijven staan om zijn laatste wedstrijd af te werken tegen Mike De Decker. Beide hadden ze een overwinning nodig om door te gaan, maar dan nog waren ze afhankelijk van het resultaat van de laatste wedstrijd. ‘Duzza’, die voor de coronacrisis bovenaan stond in de Premier League, begon goed. Hij kon echter niet voorkomen dat De Decker een kleine voorsprong wist te nemen. Daarna was het nog eventjes stuivertje wisselen, maar de Belg gaf de voorsprong niet meer weg: 4-6.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Loting tweede ronde Home Tour: Klaasen tegen wereldkampioen

In eigen hand

De laatste wedstrijd ging tussen de twee mannen uit St. Helens, Bunting en Tabern. Waar ‘The Saint’ als was uitgeschakeld, had ‘The Bullet’ genoeg aan vier gewonnen legs. De eerste vier legs gingen allemaal tegen de darts in: 2-2. Op dat moment leek het alsof Bunting al in gedachten bij de halve finale was.

Tabern deelde echter een gevoelige tik uit door een knappe 160-finish te gooien. Die klap kwam bij Bunting hard aan en Tabern wist de wedstrijd naar zich toe te trekken: 6-2. Het was voor Bunting zijn eerste verliespartij op de Home Tour, helaas werd het hem fataal en verdween een plek in de halve finale als sneeuw voor de zon.

Uitslagen play-offs groep 2

  • Stephen Bunting 6-5 Mike De Decker
  • Glen Durrant 6-3 Alan Tabern
  • Mike De Decker 6-5 Alan Tabern
  • Stephen Bunting 6-3 Glen Durrant
  • Glen Durrant 4-6 Mike De Decker
  • Alan Tabern 6-2 Stephen Bunting

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore