Home Tour

Klaasen groepswinnaar na spectaculaire zege op Wright

26 mei 2020 23:44 Aangepast: 17 juli 2020 12:10
Jelle Klaasen Beeld © Getty Images

Jelle Klaasen heeft zich dinsdagavond verzekerd van een plek in de halve finales van de Low6 Home Tour Play-Offs. De Nederlander verloor van Cristo Reyes, maar won de groep op legsaldo na zeges tegen Ryan Murray en Peter Wright.

De avond werd geopend met een Schots onderonsje, aangezien wereldkampioen Peter Wright het opnam tegen Ryan Murray. Het was niet altijd te zien dat het een duel was tussen de hoogst geklasseerde darter en de laagst geklasseerde darter van alle spelers die nog in het toernooi zitten, maar uiteindelijk was 'Snakebite' wel duidelijk de betere op de dubbel en won dan ook met 6-2.

De eerste tegenstander van Jelle Klaasen was afkomstig uit Spanje, want 'The Cobra' moest het opnemen tegen Cristo Reyes. Dat duel ging lang gelijk op, maar de Nederlander leek vervolgens toch een flinke nederlaag te moeten slikken omdat er steeds meer slordigheden in zijn spel kwamen. Hij wist er vervolgens toch nog een beslissende leg uit te slepen, maar daarin was 'The Spartan' duidelijk de betere. De Low6 Home Tour Play-Off begon voor Klaasen dus met een 6-5 nederlaag.

Meteen de laatste kans

Klaasen moest direct weer aan de bak en streed daarin tegen Murray meteen voor zijn laatste kans. Degene die het duel verloor zou zijn uitgeschakeld en geen kans meer maken op een plek in de halve finale. Opnieuw ging het lang gelijk op, maar omdat 'Top Gun' het opeens helemaal kwijt was, ging de winst met 6-4 naar de Nederlander. 'The Cobra' maakte daardoor nog altijd kans op de groepswinst.

In de vierde wedstrijd van de avond stonden beide koplopers tegenover elkaar. Reyes werd er meerdere keren aan herinnerd dat hij pas één keer van Wright had gewonnen en hij gaf dan ook aan dat het tijd werd voor een tweede zege. Net zoals tegen Klaasen kwam de Spanjaard opnieuw tot een beslissende leg, maar mede omdat hij eerder al zes pijlen op de wedstrijd had gemist, ging hij nu onderuit en won Wright met 6-5.

'The Spartan' was daarmee zeker nog niet uitgeschakeld. Hij moest daarvoor wel zien te winnen van Murray en het liefst met grote cijfers. Vervolgens zou hij afhankelijk zijn van het resultaat tussen Wright en Klaasen. Wederom werd het een spannende pot. Echter omdat Murray een zeer hoog aantal bouncers had, een probleem waar hij de hele avond last van had, won Reyes met 6-3.

Beslissing in de groep

Voor de Spanjaard was er daardoor nog een kleine kans dat hij de groep kon winnen. Klaasen zou daarvoor met 6-4 moet winnen van Wright. Drie darters zouden dan evenveel punten hebben en bovendien ook hetzelfde legsaldo, maar Reyes zou dan op basis van zijn gemiddelde de groep kunnen winnen. Bij een grotere zege van Klaasen zou de Nederlander de groep winnen, terwijl Wright groepswinnaar zou worden als hij tenminste vijf legs zou pakken.

Klaasen schoot uit de startblokken en liep al snel uit naar een 5-0 voorsprong, waarmee hij opeens heel dicht bij de groepswinst was. Hij profiteerde daarmee optimaal van enkele gemiste dubbels van de regerend wereldkampioen. 'The Cobra' kreeg vervolgens een wedstrijdpijl voor een whitewash, maar raakte de verkeerde kant van het ijzer. Wright pakte vervolgens de leg, maar het bleek voor de Schot slechts uitstel van executie, want Klaasen won met 6-1 en won daarmee ook de groep.

Uitslagen play-offs groep 1

 • Peter Wright 6-2 Ryan Murray
 • Cristo Reyes 6-5 Jelle Klaasen
 • Ryan Murray 4-6 Jelle Klaasen
 • Peter Wright 6-5 Cristo Reyes
 • Cristo Reyes 6-3 Ryan Murray
 • Jelle Klaasen 6-1 Peter Wright

Programma play-offs groep 2

 • Peter Wright v Ryan Murray
 • Cristo Reyes v Jelle Klaasen
 • Ryan Murray v Jelle Klaasen
 • Peter Wright v Cristo Reyes
 • Cristo Reyes v Ryan Murray
 • Jelle Klaasen v Peter Wright

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore