Darts

Stompé laat honderden pokeraars achter zich en plaatst zich voor finale ONK Poker

26 mei 2020 20:32 Aangepast: 27 mei 2020 07:32
Co Stompé Beeld © ANP

Co Stompé staat op 4 en 5 september niet in de finale van een groot darttoernooi, maar in de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. De analist won een van de kwalificatietoernooien en mag nu een gooi doen naar de Nederlandse titel.

“Er zijn ongeveer veertig kwalificatietoernooien. Afhankelijk van de aantal inschrijvingen zijn er tickets te winnen voor de finale. Bij mijn derde poging werd ik tweede van de 299 en mochten de eerste vier naar de finale”, aldus Stompé.

Vanwege het coronavirus werden de kwalificatietoernooien online gespeeld. “Het ONK Poker bestaat al heel lang, maar had nooit zo’n zin om naar het Holland Casino of iets dergelijks te gaan. Nu was het vanuit huis, dus dat was lekker makkelijk”, gaat Stompé verder. “Ik speel het een paar jaar, maar niet echt serieus.”

Finaledag

In de finale, die wel gewoon in een zaal met verschillende kamers gespeeld zal worden als de corona dat toelaat, krijgt Stompé te maken met veel concurrentie. Honderden deelnemers gaan naar de finaledag in Ermelo. Ook Alberto Stegeman, programmamaker en journalist, heeft zich gekwalificeerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore