Darts

Van depressie teruggekeerde Humphries kreeg veel kritiek na winnen wereldtitel

26 mei 2020 16:38 Aangepast: 26 mei 2020 17:36
Luke Humphries na het winnen van het jeugd WK Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Luke Humphries was in 2019 lange tijd uit de roulatie vanwege een depressie. De 24-jarige Engelsman raapte zijn moed bij elkaar, kwam terug aan het bord en werd zelfs wereldkampioen bij de jeugd. Dat zorgde echter voor een nieuwe stortvloed aan negativiteit.

Humphries vertelde in april 2019 last te hebben van verschillende stoornissen, zoals kortademigheid en duizeligheid. "Ze hebben niet alleen invloed op mijn dagelijkse leven, maar ook op mijn baan als professioneel darter. Het is tijd om te kijken of ik moet stoppen met darten, wat ik afschuwelijk zou vinden", zei hij toen. In augustus 2019 keerde Humphries weer terug.

Humphries herpakte zich en won in november 2019 het wereldkampioenschap voor jeugdspelers. Na die wereldtitel kreeg hij te maken met veel negativiteit online. Het feit dat hij als 24-jarige het jeugdtoernooi won, viel bij kijkers verkeerd. "Dat was niet eerlijk. Ook Dimitri van den Bergh was 24, maar hij had nergens last van", zegt Humphries tegen Dartsworld.com. "Het was blijkbaar de schuld van mijn baard, maar ik heb kinderen van 17 met een grotere baard dan de mijne gezien!"

Meer steun

Zeker na zijn depressie had Humphries gehoopt op meer steun. "Het was echt heel zwaar en niet makkelijk om terug te keren naar een podium voor duizenden fans. Ik hoopte op zoiets als: 'hij is nu wereldkampioen, terwijl hij acht maanden geleden bijna was gestopt'. Helaas gebeurde dat niet. Mensen zien alleen de slechte dingen van je in plaats van de goede dingen", zegt Humphries.

Ook ziet Humphries veel negativiteit over andere spelers. Fallon Sherrock bijvoorbeeld. Ze schreef historie door twee wedstrijden te winnen op het PDC WK, maar er waren weinig felicitaties op Twitter. "Mensen houden ervan om nare en vervelende dingen te zeggen over spelers die het goed doen", zegt hij. "Het is soms moeilijk om mensen je belachelijk te laten maken online. Gelukkig heb ik een harde huid en trek ik me er niet veel van aan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore