Darts

Hoe Edgar een mentaal spelletje met Van Gerwen wilde spelen, maar faalde

29 mei 2020 17:01
Matthew Edgar Beeld © Getty Images

Matthew Edgar speelde in de eerste ronde van de Players Championship Finals 2018 tegen Michael van Gerwen. De Nederlander was torenhoog favoriet, maar de Engelsman wilde zijn tegenstander mentaal te slim af zijn. Dat mislukte echter.

Voorafgaand aan ieder duel wordt achter de schermen om de bull gegooid om te bepalen wie de wedstrijd mag beginnen. "Het plan was om die bull te winnen en vervolgens alsnog Van Gerwen de darts te geven", zegt Edgar op zijn YouTube-kanaal.

Edgar geeft aan dat hij zijn truc vaker had toegepast. "Tegen Kim Huybrechts bijvoorbeeld. Hij gooide een keer in zijn eerste beurt de bull en liep heel zelfverzekerd en trots naar het bord om zijn pijl te halen", aldus Edgar. "Ik gooide vervolgens dubbel 6. Ik was niet geïnteresseerd."

Mislukt

Tegen Van Gerwen liep het anders. Het duurde lang voor er een winnaar aangewezen kon worden. Na een beurt of 14 won Edgar en dus voerde hij zijn plan, dat hij al twee weken in zijn hoofd had, uit. "Toen vroeg Van Gerwen om een bevestiging, waarna ik schoot meteen in de verdediging. Ik draaide het terug, schudde de hand en ging meteen weg."

Nederlaag

Het plan van Edgar was mislukt en dat blijkt ook uit de uitslag. Van Gerwen kende geen enkele moeite met de Engelsman en won met 6-1.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore