Darts

Van Duijvenbode wint online 'WK' met ruim 1500 deelnemers

25 mei 2020 10:18 Aangepast: 25 mei 2020 13:42
Dirk van Duijvenbode Beeld © PDC Europe

Dirk van Duijvenbode heeft een online toernooi met ruim 1500 deelnemers gewonnen. De Nederlander versloeg Scott Waites in de finale het Championship Of Various International Darters (COVID).

Het toernooi is een initiatief van de Kroatische Ivan Mocic Mosa. "Mijn doel was om nieuwe dartvrienden te krijgen en door middel van toernooien goed te gaan trainen, omdat we nu niet veel kunnen met dit virus. Tijdens het samenwerken werden we benaderd door mensen van over de hele wereld, en dit is nu iets fantastisch geworden", legt hij uit. 

Het toernooi werd door velen bestempeld als WK, omdat 62 verschillende nationaliteiten deelnamen. Ook ruim 120 Nederlanders deden een gooi naar de eindzege. De bekendste deelnemers waren Luke Humphries, Chris Dobey en Kim Huybrechts.

Van Duijvenbode

Van Duijvenbode, de nummer 77 van de wereld, rekende op weg naar de finale onder andere af met landgenoten Keanu van Velzen en Richard Veenstra. Via Gordon Glen Mathers bereikte hij de finale, waarin hij Scott Waites trof. Dat duel werd met 15-12 gewonnen en besloten met een 144-finish.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Duijvenbode heeft baat bij osteopaat: 'Wat 'ie doet? Geen idee!'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore