Darts

Warren over BDO-wereldkampioenschap: 'Het is geen droom, maar een nachtmerrie'

23 mei 2020 11:03 Aangepast: 23 mei 2020 11:33
Wayne Warren Beeld © Getty Images

Wayne Warren beleeft vooralsnog weinig plezier aan het winnen van de wereldtitel bij de BDO. De teleurstellingen stapelen zich op voor de Welshman. "Het is geen droom, maar een nachtmerrie."

De eerste domper volgde direct na de finale. In plaats van 100.000 pond kreeg Warren slechts 23.000 pond bijgeschreven. "We wisten dat het minder zou zijn dan andere jaren. Maar wij dachten aan een vermindering van 40%, of misschien 50%", zegt Warren in gesprek met Red Dragon Darts. "Toen ik hoorde wat het geworden was, kon ik het niet geloven. Het had mijn leven kunnen veranderen."

Warren hoopte het misgelopen geld te compenseren met demonstratietoernooien, maar ook daar kan vanwege het coronavirus een streep door. "Ik wilde zoveel mogelijk demo's gooien als mogelijk. Van de enkele die ik wel heb kunnen doen, waren er sommige voor het goede doel. Ik baal ontzettend", aldus Warren. "Maar we proberen er het beste van te maken nu." 

Des Jacklin

De man die verantwoordelijk was voor de daling van het prijzengeld, voorzitter Des Jacklin, trad twee maanden na het WK af, maar werd herkozen door de BDO-directie. Warren snapt daar niets van. "Dat moet een grap zijn. Het is een ramp", zegt hij. "De BDO bestaat gewoon niet meer. Ze betekenen niets meer voor mij."

In de laatste podcast discussieerden Jacques Nieuwlaat en Marnix Rutgers over de BDO. "Gewoon lekker laten verdrinken. De BDO is niet meer." Ook spraken we Nick Rolls van de WDF. Zij willen graag in het gat van de BDO springen. "Het zou geweldig zijn als de Grand Slam-plekken naar ons gaan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore