Darts

Deze Nederlanders stonden ooit in een Players Championship-finale

23 mei 2020 13:47 Aangepast: 24 mei 2020 15:39
Benito van de Pas Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Al sinds 2003 verschijnen Players Championship-toernooien op de dartkalender van de PDC en vele Nederlanders deden mee aan die toernooien. Welke Nederlanders bereikten ooit een finale van deze vloercompetitie?

Michael van Gerwen: 36 keer

Michael van Gerwen, de nummer 1 van de wereld, stond al 36 keer in de finale van een Players Championship en trok 27 keer aan langste eind. Zijn eerste was in 2009, toen hij Vincent van der Voort met 6-3 versloeg. 

Raymond van Barneveld: 15 keer

Raymond van Barneveld gooide zich vijftien keer naar de laatste twee en won acht keer. Zijn laatste eindzege op een Players Championship dateert van 2013, toen hij Peter Wright versloeg.

Vincent van der Voort: 7 keer

Tussen 2007 en 2011 haalde Vincent van der Voort zeven keer de finale van een Players Championship en was ook drie keer de beste. Hij versloeg twee keer Wayne Jones en een keer Phil Taylor voor de eindzege.

Benito van de Pas: 6 keer

In 2016 stond Benito van de Pas maar liefst vijf keer in de finale van een Players Championship, nadat hij dat in 2015 ook al een keer deed. De Tilburger won onder andere een keer van Michael van Gerwen, die 111 gemiddeld gooide. 

Jelle Klaasen: 5 keer

Jelle Klaasen heeft vijf Players Championship-finales op zijn cv staan en drie Players Championship-zeges. Zijn laatste behaalde hij in 2015, toen versloeg hij Raymond van Barneveld in de finale.

Jeffrey de Zwaan: 4 keer

Voor Jeffrey de Zwaan waren twee Players Championships, in 2018 en 2019, succesvol. Hij won ten koste van Jonny Clayton en Stephen Bunting de titel toen. In diezelfde jaren ging de jonge Nederlander ook twee keer onderuit in de finale.

Roland Scholten: 3 keer

Ook Roland Scholten stond aan het finalebord van een Players Championship. De Nederlander haalde de finale drie keer en won één keer: in 2007 tegen Chris Mason.

Jermaine Wattimena: 2 keer

Het is Jermaine Wattimena twee keer gelukt de finale van een Players Championship te bereiken. Op zijn eerste eindzege moet hij helaas nog wachten. Hij verloor namelijk van Michael van Gerwen en Brendan Dolan in de finale.

Danny Noppert: 1 keer

In 2018 bereikte Danny Noppert zijn eerste en enige Players Championship-finale. Hij leverde hem wel direct een titel op: Ian White werd met 6-4 verslagen.

Christian Kist: 1 keer

Christian Kist haalde een keer de finale van een Players Championship. Dat gebeurde in 2016. De voormalig wereldkampioen ging echter ruim onderuit tegen Michael van Gerwen: 6-1.

Co Stompé: 1 keer

Co Stompé hoort in het rijtje met Players Championship-winnaar thuis. De analist was in 2010 de sterkste in Las Vegas. In de finale werd James Wade uitgeschakeld: 6-3.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore