Taylor kijkt terug

Taylor kijkt historische finale terug: 'Derde negendarter had Van Gerwen stof tot nadenken gegeven'

22 mei 2020 12:59 Aangepast: 22 mei 2020 14:03

Phil Taylor schreef in 2010 geschiedenis door twee negendarters te gooien in een wedstrijd op tv. De recordkampioen deed dat nota bene in de finale van de Premier League. Tot op de dag van vandaag is die prestatie ongeëvenaard. Taylor keek die wedstrijd samen met PDC-presentator Dan Dawson terug.

De finale tegen James Wade begon heel gemoedelijk en Taylor weet nog precies hoe dat kwam ."Ik weet nog dat we in het hotel waren en Britain's Got Talent was bezig", zegt hij. "Alle deelnemers waren aan het oefenen in de ruimte naast ons. Dus de een was aan het zingen, de ander vertelde grapjes. Het zorgde ervoor dat iedereen heel relaxed was."

Twee negendarters

Taylor herinnert zich dat hij een moeilijke wedstrijd tegen Wade speelde. 'The Power' pakte vaak de voorsprong, maar Wade knokte zich steeds terug. Zijn negendarters hielpen hem. "Ik stond onder druk. Ik was nerveus. Ik had toen 8-4 of 8-5 voor moeten staan, maar het stond 7-7. En de beste manier om onder de druk uit te komen, is door dat te doen", aldus Taylor over zijn tweede perfecte leg.

Taylor was daarom tijdens leg 15, toen hij zijn tweede negendarter gooide, niet bezig met het schrijven van historie. "Ik gooide mijn tweede 180, maar ook James gooide een 180, dus hij pushte me iedere keer. Ik dacht helemaal niet na over die negendarter. Als ik dat had gedaan, had ik hem niet gegooid."

Derde negendarter

Na zijn tweede perfecte leg stoomde Taylor door. Hij gooide opnieuw twee perfecte scores en maakte zich op voor een derde negendarter, maar de achtste pijl ging mis. "Wat had ik die graag gegooid, Dan, echt waar. Ik had Michael van Gerwen iets gegeven om over na te denken!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen over uitspraak Taylor: 'Moeten niet gaan doen alsof Wright ieder jaar het WK gaat winnen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore