Darts

Huybrechts: 'Kon het niet verwerken dat ik mijn ouders zo snel verloor'

20 mei 2020 11:28 Aangepast: 20 mei 2020 11:53
Kim Huybrechts Beeld © Getty Images

Kim Huybrechts heeft een moeilijk periode achter de rug. De Belg speelde in 2015 en 2017 nog in de Premier League, maar is inmiddels uit de top 32 van de wereld gezakt. Huybrechts koppelt zijn achteruitgang aan persoonlijke problemen.

Huybrechts verloor in 2012 plotseling zijn vader en moest in 2017 afscheid nemen van zijn moeder. "Ik kon het niet verwerken dat ik ze zo snel verloren had", vertelt Huybrechts. "Ik ben in een zware depressie terechtgekomen. Ik had nergens nog zin in, vooral in het darten niet. 

Passie

"Als je niet gemotiveerd bent om te trainen of te reizen, gaan de toernooien ook niet goed", zegt Huybrechts, die in 2019 geen enkele halve finale haalde. "Jammer genoeg heb ik mijn hoofd twee jaar laten hangen. Dat heeft mij heel veel plekken op de wereldranglijst gekost."

Voor het afgelopen WK ging het roer om bij Huybrechts. "Het is toch mijn passie en mijn ouders zouden ook niet gewild hebben dat ik me zo heb laten gaan", aldus Huybrechts. "Maar het is echt een moeilijke periode voor mij geweest. Ik heb heel diep gezeten"

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore