Home Tour

Peter Wright grijpt laatste strohalm 

18 mei 2020 23:48 Aangepast: 18 mei 2020 23:55
Peter Wright Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Peter Wright heeft de laatste strohalm gepakt op de PDC Home Tour. De nummer twee van de wereld moest op de eerste dag van het toernooi nog zijn meerdere erkennen in Jamie Lewis, maar wist zich wel tot groepswinnaar te kronen op dag 32. Adam Hunt werd tweede voor Krzysztof Ratajski en Justin Pipe. 

De wereldkampioen begon sterk aan zijn campagne. Tegen de Engelsman Adam Hunt ging de wedstrijd in het begin gelijk op. Hunt had een paar knappe finishes nodig om in de wedstrijd te blijven. Bij een stand van 2-2 forceerde Peter Wright, 101 gemiddeld, een break om vervolgens geen leg meer in te leveren: 5-2.  

Krzysztof ‘The Polish Eagle’ Ratajski kende ook een vliegende start. De man uit Warschau was scorend een paar maatjes te groot voor zijn tegenstander Justin Pipe. Mede dankzij drie maximale scores trakteerde hij ‘The Force’ op een heuse whitewash.

Main event

De wedstrijd van de avond was de partij tussen Ratajski en Wright. De Schot kwam in het begin goed weg. De Pool had tweemaal een goede kans om Wright te breaken, maar liet dit na. Wright kreeg in de legs van Ratajski amper tot geen kansen. Ratajski gooide driemaal een twaalfdarter om zijn eigen leg te houden. Een beslissende leg moest het pleit tussen beide kemphanen beslechten. Ratajski startte met een matige score en Wright kwam niet meer in gevaar.

Wright wist zijn laatste wedstrijd van de avond niet te winnen. Tegen Justin Pipe ging het tot 3-3 gelijk op. Wright brak Pipe door 82 te checken, maar miste dubbel achttien voor de overwinning. Pipe kwam langszij middels 106 om via een twaalfdarter de overwinning te pakken.

Tweede plaats voor Hunt 

Adam Hunt werd verrassend tweede in de groep. De nummer 115 van de Order of Merit eindigde boven Justin Pipe en Krzysztof Ratajski. Pipe domineerde het begin van de wedstrijd tegen ‘The Hunter’ en kwam mede dankzij een 110-finish 3-1 voor. Hunt vond vervolgens een hogere versnelling en pakte vier legs op rij om 5-3 te winnen. Ook tegen Ratajski produceerde de Engelsman een comeback. Hunt kwam 4-1 achter, maar won uiteindelijk met 5-4 dankzij een gemiddelde van 95. 

Tweede ronde 

De liefhebbers van de Unibet Home tour moet even geduld hebben want het digitale dartscircus vangt pas volgende week aan voor de tweede ronde. Alle 32 groepswinnaars worden verdeeld over acht groepen. De winnaars van deze tweede ronde worden vervolgens over twee poules verspreid. De beste twee spelers van iedere groep gaan door naar de finaledag op 6 juni. 

Uitslagen groep 32 

  • Peter Wright 5-2 Adam Hunt 
  • Krzysztof Ratajski 5-0 Justin Pipe 
  • Adam Hunt 5-3 Justin Pipe 
  • Peter Wright 5-4 Krzysztof Ratajski 
  • Krzysztof Ratajski 4-5 Adam Hunt  
  • Justin Pipe 5-4 Peter Wright 
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Home Tour-winnaars strijden vanaf 26 mei voor plek in finalepoule

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore