Hoogste gemiddelde

Cullen heeft reden tot juichen en geeft Price het nakijken

17 mei 2020 23:52
Joe Cullen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

‘The Rockstar’, Joe Cullen, is door naar de volgende ronde van de PDC Home Tour. Eerder dit toernooi kwam hij net een paar legs tekort, maar vandaag was hij oppermachtig. De nummer 16 van de Order of Merit gooide over de gehele avond een gemiddelde van ruim 106.

Drie keer is geen scheepsrecht

Cullen mocht beginnen tegen Keegan Brown. Voor Brown was het alweer zijn derde optreden in dit toernooi. ‘The Needle’ moest eerder opgeven wegens verbindingsproblemen en moest het later afleggen tegenover Jose De Sousa.

Beide mannen waren er dus op gebrand om alsnog de volgende ronde te halen en dat zag je terug in de wedstrijd. De eerste vijf legs gingen allemaal met de darts mee en Brown gooide zelfs een 170-finish. Uiteindelijk was het ‘The Rockstar’ die wist te breaken en vervolgens die break wist te verzilveren: 5-3.

Hoge gemiddelden

Niet alleen Cullen wilde revanche, ook Gerwyn Price was vastberaden om de volgende ronde te halen. Op dag 2 lukte het ‘The Iceman’ namelijk niet om te winnen van Luke Woodhouse. De man uit Wales stond er nu goed voor, want hij wist zijn eerste wedstrijd te winnen van Bradley Brooks. Waar hij eerder al finishes gooide van 116 en 105 tegen Brooks, gooide hij direct een finish van 100 tegen Cullen.

Echt onder de indruk was de man uit Bradford niet. Hij hield zijn eigen leg en wist Price daarna te breaken. Die break was goud waard, want alle daaropvolgende legs gingen weer met de darts mee. Met gemiddelden van 103 voor Price en 107,6 voor Cullen, was het een wedstrijd om je vingers bij af te likken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Anderson stelt niet teleur op Home Tour, Van Duijvenbode heeft zijn dag niet

Spek en bonen

Na zijn overwinning op Price mocht ‘The Rockstar’ direct weer aantreden om het karwei af te maken tegen Brooks. De 20-jarige man uit Blackburn leek echter mee te doen voor spek en bonen. Nadat ‘Bamm Bamm’ eerder al verloren had van Price en Brown ging hij nu hard onderuit tegen Cullen. In een niet al te spannende wedstrijd werd het maar liefst 5-0.

Daarmee was Cullen dus door naar de volgende ronde en was de laatste wedstrijd niet meer van belang. Ondanks dat wisten Brown en Price er nog wel wat van te maken. Na een beslissende leg was het Brown die zijn tweede partij won en daarmee eindigde de nummer 3 van de wereld, Gerwyn Price, als derde in de groep.

Laatste groep

In de allerlaatste groep van de Home Tour, die morgen afgewerkt zal worden, komt de huidige wereldkampioen in actie. Waar Peter Wright in de eerste speelronde niet kon voorkomen dat Jamie Lewis met de zege aan de haal ging, kan hij morgen alsnog de volgende ronde halen. ‘Snakebite’ moet dan wel zien af te rekenen met onder andere Krzysztof Ratajski en Justin Pipe.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Home Tour-winnaars strijden vanaf 26 mei voor plek in finalepoule

Uitslagen groep 31

 • Gerwyn Price 5-3 Bradley Brooks
 • Joe Cullen 5-2 Keegan Brown
 • Bradley Brooks 1-5 Keegan Brown
 • Gerwyn Price 3-5 Joe Cullen
 • Joe Cullen 5-0 Bradley Brooks
 • Keegan Brown 5-4 Gerwyn Price

Programma groep 32

 • Peter Wright v Adam Hunt
 • Krzysztof Ratajski v Justin Pipe
 • Adam Hunt v Justin Pipe
 • Peter Wright v Krzysztof Ratajski
 • Krzysztof Ratajski v Adam Hunt
 • Justin Pipe v Peter Wright

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore