Darts

Wright biedt gestrande collega Van den Bergh onderdak: 'Hij wil eigenlijk terug'

25 maart 2020 14:32 Aangepast: 25 maart 2020 14:56
Peter Wright Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Dimitri van den Bergh zit momenteel niet in quarantaine in België, maar brengt zijn dagen door in het huis van Peter Wright. De Belg kan vanwege het coronavirus nu niet naar huis.

"Wij helpen hem en hij helpt ons door zo nu en dan te trainen", zegt Wright in de Sky Sports Podcast. "Twee wereldkampioenen die met elkaar oefenen, dat kan nooit kwaad natuurlijk."

Voorproefje

"Het is wel lastig. Dimitri wil graag terug naar zijn ouders in België", gaat Wright verder. "Het is moelijk, maar hij wil binnenkort naar het Verenigd Koninkrijk verhuizen om zich 110% op het darten te kunnen focussen, dus dit is een voorproefje."

Naast het trainen helpt Dimitri ook mee in het dagelijks leven. "We verzamelen eieren op onze boerderij. Zijn taak is om ze niet te laten vallen!", lacht de regerend wereldkampioen. "Hij heeft het leuk hier."

De gestrande Dimitri van den Bergh. De gestrande Dimitri van den Bergh.

Help de ouderen

De familie Wright doet wat ze kan om anderen te helpen tijdens de crisis. Zo worden de eieren aangeboden aan mensen uit de omgeving. "Als een van de ouderen eieren nodig heeft omdat ze bijna op zijn, dan komen wij eraan", voegt Wright toe.

"Alle maatregelen van de overheid hebben effect. We moeten het samen doen voor eenieders gezondheid", aldus de Schot. "Doe voorzichtig en help de ouderen waar het kan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wright: 'Ik had 7 pond per week om van te leven'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore