Darts

Geen trainingsuren, maar strijd tegen corona voor lab-assistent Brown

21 maart 2020 17:29 Aangepast: 21 maart 2020 17:31
Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Waar veel spelers hun vrije 'corona-tijd' gebruiken om extra trainingsuren te maken, ziet de wereld er voor Keegan Brown heel anders uit. De nummer 30 van de wereld zet zich volop in in de strijd tegen het coronavirus.

Brown is werkzaam als laboratorium-assistent bij NHS Foundation Trust, een onafhankelijke tak binnen het zorgstelsel in Engeland. De darter sorteert alle monsters die op zijn vestiging op de Isle of Wight worden afgenomen, en stuurt ze naar de juiste wetenschappers.

"Ik heb alles voorbij zien komen. Bloed en urine, maar ook tenen, voeten en milten", zei Brown enkele jaren geleden over zijn functie. Zelfs tijdens de kerstdagen - de vrije dagen tijdens het WK Darts - is 'The Needle' aan het werk. "Daardoor blijf ik met beide benen op de grond."

Trots

Tijdens de strijd tegen het coronavirus is de hulp van Brown meer dan welkom. Hij wordt daarom online overladen met mooie berichten. "Bedankt voor jullie vriendelijkheid. Ik doe gewoon mijn werk, net zoals al mijn collega's door het hele land. Ik ben nog nooit zo trots geweest om deel uit te mogen maken van deze familie."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore