Voor het goede doel

Van Barneveld en Taylor gooien duel op 450 km afstand van elkaar

18 maart 2020 19:56 Aangepast: 18 maart 2020 22:48
Phil Taylor en Raymond van Barneveld Beeld © Getty Images

Raymond van Barneveld en Phil Taylor gaan op 25 maart de strijd met elkaar aan, terwijl ze 450 kilometer van elkaar verwijderd zijn. Target Darts hoopt op die manier geld op te halen voor het goede doel.

Taylor, woonachtig in Stoke-on-Trent, en Van Barneveld, woonachtig in Den Haag, zullen vanuit hun eigen woonkamer een soft-tipwedstrijd spelen via een speciaal Nexus-bord. Met onder andere een ingebouwde camera en een microfoon kan de opponent precies zien wat er gebeurt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Taylor helpt Van Barneveld in aanloop naar WK

Goede doel

"Iedereen verlangt naar live sport in deze moeilijke tijd", zegt Taylor tegenover The Sun. "Misschien kunnen we de stemming in het Verenigd Koninkrijk wat verbeteren en tegelijkertijd geld ophalen voor het goede doel."

Het zal de eerste keer zijn dat er een wedstrijd tussen zulke grote namen gespeeld wordt, zonder dat zij in dezelfde ruimte zijn. "We hebben in het verleden een paar prachtige partijen neergezet en ook al zijn we niet in dezelfde ruimte, het zal net zo competitief worden als altijd", aldus Taylor.

Onderling resultaat

Taylor en Van Barneveld stonden in hun rijke carrières maar liefst 73 keer tegenover elkaar. 55 keer won de Engelsman de 'Klassieker', 14 keer de Nederlander en vier keer werd het gelijk. Wie de 74e editie wint, is op 25 maart te zien via een stream op de Facebook-pagina van Target Darts.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore