Darts

Fordham moet mogelijk levensreddende operatie ondergaan: 'Ik blijf vechten'

18 maart 2020 13:07 Aangepast: 18 maart 2020 13:33
Beeld © Facebook Andy Fordham

Het gaat niet goed met Andy Fordham. De voormalig wereldkampioen van de BDO zit momenteel thuis na een lange periode in het ziekenhuis, maar is nog altijd in zwakke conditie.

Het begon op 21 februari, toen Fordham 16 liter vocht verloor. Hij werd later naar het ziekenhuis gebracht, waar hij het hele weekend doodziek lag. Hij had een verstopping tussen zijn dunne en dikke darm. De weken daarna bracht Fordham door aan het infuus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Voormalig wereldkampioen darts Fordham opgenomen in ziekenhuis

Levensreddende operatie

Fordham hoefde uiteindelijk niet geopereerd te worden. "Als ze de verstopping niet konden weghalen met medicijnen, moest er een gevaarlijke operatie aan te pas komen, een waar hij misschien niet uitkomt", zegt Jenny Fordham, de vrouw van Andy, tegen The Sun.

"Vanwege zijn lever zouden er verschillende complicaties kunnen ontstaan", aldus Jenny. De verstopping is nu weg, maar als het terugkomt kan dat grote gevolgen hebben. "Er is geen garantie dat het niet opnieuw gaat gebeuren. Als dat wel gebeurt, moet hij misschien wel geopereerd worden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dartslegende Fordham hoopt snel te worden ontslagen uit ziekenhuis

Blijven vechten

Fordham wijt zijn problemen aan zijn alcoholgebruik. Hij dronk tot wel 24 flesjes bier voor een dartswedstrijd, een ritueel dat hem in 2007 bijna fataal werd. Vlak voor een wedstrijd tegen Simon Whitlock werd hij naar het ziekenhuis gebracht. "Als je veel drinkt, lees dan mijn verhaal. Je ziet dan dat het het niet waard is. Ik ben er niet trots op", zegt Andy Fordham.

Nu drinkt Fordham al 13 jaar niet meer en kan hij niets anders doen dan blijven vechten. "Ik blijf vechten tot ik niet meer kan", zegt hij. "Ik heb veel geluk dat ik zo'n sterke familie achter me heb staan. Zonder Jenny was ik er misschien niet meer geweest."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore