Darts

Voorzitter BDO legt functie neer en laat enorme puinhoop achter

17 maart 2020 16:37 Aangepast: 17 maart 2020 16:48
BDO Beeld © Getty Images

De British Darts Organisation moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Des Jacklin is per direct opgestapt bij de bond. Dat meldt hij op de website van de BDO.

"Na vele maanden van nadenken en overleg heb ik de beslissing genomen om mijn functie als BDO-voorzitter met onmiddellijke ingang op te zeggen. Ik wens mijn opvolger en de BDO alle succes voor de toekomst", zijn de korte, maar duidelijke woorden van Jacklin.

Puinhoop

Jacklin zal vooral bekend staat om de grote puinhoop die het was onder zijn leiding. Hij begon in augustus 2018 vol enthousiasme aan de functie, maar kreeg het zinkende schip niet terug omhoog. De bond is onder zijn leiding zelfs steeds dieper gezakt.

Het werd voor de bond steeds moeilijk om rekeningen te betalen. Ook een Nederlands bedrijf ondervond dat. “We hebben nog een factuur openstaan van een aanzienlijk bedrag”, zegt Erwin Beenhakker van 1:1 Producties. “We hebben een aantal aanmaningen gestuurd, maar geen reactie gekregen.”

BDO WK Darts 2020

De problemen van de BDO werden pijnlijk duidelijk tijdens het WK Darts. Er werd geen titelsponsor gevonden, slechts 15% van de kaarten werd verkocht en het prijzengeld werd drastisch naar beneden bijgesteld. staat nog steeds niet vast. De winnaar  ging dit jaar naar huis met 23.000 pond, terwijl dit andere jaren 100.000 pond was.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dartsbond staat op omvallen, is het laatste BDO WK gaande?

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore