Ga naar de inhoud
Darts

Van Gerwen wint eerste titel van 2020 met zege UK Open

Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft zich voor de derde keer in zijn carrière gekroond tot winnaar van het UK Open. De Nederlander stond lang tegen een achterstand aan te kijken in zijn finale tegen Gerwyn Price, maar won uiteindelijk met 11-9 omdat zijn tegenstander niet thuis gaf op de dubbels.  

Het was Price die het initiatief naar zich toetrok in de finale. Van Gerwen wist nog wel 1-0 voor te komen, maar dit was meteen de enige leg die hij op zijn naam wist te schrijven van de openingssessie. De Welshman brak de Nederlander door 105 uit te gooien om hem voor de eerste pauze nogmaals te breaken door 97 van het bord te poetsen.

Van Gerwen enorm blij met eerste PDC-titel van 2020: 'Dit betekent heel veel voor mij'

01:12

Double trouble

Onze landgenoot kreeg een goede mogelijkheid om wat terug te doen, maar een 110-finish werd gemist. Price kwam langszij en finishte 60: 5-1. ‘The Iceman’ liet het na om meer zout in de wonden van Van Gerwen te strooien want een 127-checkout werd gemist. Aangezien de nummer drie van de wereld ook 116 niet uitgooide, was het de Nederlander die tegen darts in wat terugdeed via dubbel zestien: 5-3. Price kreeg voor de tweede pauze een mooie kans om met een 7-3 voorsprong van het podium te lopen voor de thee, maar de man uit Wales miste dubbel zestien voor een 113-finish. Van Gerwen kwam terug aan de oche en vond dubbel elf: 6-4.

Na de tweede onderbreking ging het scorend beter bij beide mannen. Price kreeg dé mogelijkheid voor een 8-5 voorsprong, maar vijf darts op de dubbel waren niet aan hem besteed: 7-6. Een leg later deed de Price zichzelf nog meer pijn. De Welshman kreeg vier darts voor een 8-6 voorsprong, maar faalde wederom. Van Gerwen sloeg toe via dubbel twee: 7-7. ‘The Iceman’ bleef kampen met double trouble want ook in de vijftiende leg liet hij het na om zichzelf te belonen. Ditmaal werden dubbel twaalf en zes gemist en wederom profiteerde de man uit Vlijmen.

Mokerslag

De gifbeker was nog niet leeg voor de man uit Wales. Price mocht aanleggen voor tops en kon weer geen dubbel kopen. Van Gerwen aarzelde niet en gaf zijn opponent middels een 136-finish een flinke tik: 9-7. Price kwam deze mokerslag niet meer te boven en daardoor was het Van Gerwen die voor de derde maal de UK Open beker mocht optillen.

Samenvatting

01:01
Van
Bekijk ook:
Van Gerwen gooit negendarter in halve finale UK Open