Darts

Van Gerwen dendert over weerloze Gurney heen

14 februari 2020 00:02 Aangepast: 14 februari 2020 00:04
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen staat na twee speelrondes soeverein bovenaan. Dankzij een ruime overwinning op Daryl Gurney is hij de enige speler met twee winstpartijen na twee speelrondes.

Van Gerwen kende geen medelijden en noteerde een dertiendarter om zijn opponent te breaken. Gurney kreeg direct de mogelijkheid om de Nederlander met gelijke munt terug te betalen, maar darts op dubbel acht en vier werden gemist.

De nummer één van de wereld strooide nog meer zout in de wonden van de Noord-Ier door hem nogmaals te breaken en middels dubbel zestien ook zijn eigen leg te houden: 4-0.

Gurney was niet bij machte om het zijn tegenstander moeilijk te maken. De tweevoudig majorwinnaar liep scorend constant achter de feiten aan en wist het Van Gerwen nooit onder druk te zetten. Ondanks dat Van Gerwen rond een gemiddelde zat van rond de 100 punten gooide hij pas in de zesde leg zijn eerste maximale score om in diezelfde leg dankzij een 72-finish een punt veilig te stellen.

De man uit Noord-Ierland wist het vege lijf te redden in de zevende leg. In zijn eigen leg trof ‘SuperChin’ dubbel zes om zo een whitewash af te wenden. Dit was niks meer dan uitstel van executie want een leg later pakte Van Gerwen wederom via een dertiendarter de volle buit.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore