Debuut Premier League

Is Sherrock een eendagsvlieg of de vrees voor iedere darter?

13 februari 2020 11:59
Fallon Sherrock Beeld © Getty Images

Fallon Sherrock staat vanavond voor het eerst sinds haar historische run op het WK Darts weer op het grote podium als ze het in de Premier League als challenger opneemt tegen Glen Durrant. Hoe gaat het nu met de voormalig kapster?

Sherrock meldde zich na het PDC WK Darts af voor het WK voor vrouwen bij de BDO. Ze richtte zich volledig op de PDC en ging voor een tourkaart via Q-school. Die missie mislukte, maar daar maalt ze niet om. "Het is niet erg dat ik geen tourkaart heb, want ik krijg genoeg kansen komend jaar", zegt Sherrock, die zag dat collega Lisa Ashton wel een tourkaart pakte. "Het is wel erg belangrijk dat Lisa er een heeft. Het geeft aan dat vrouwen meekunnen met de mannen en het verdienen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Barney vol lof over Sherrock: 'Ik viel echt van mijn bank af'

Toekomst

Sherrock mist dit jaar dus de professionele tour en moet het een niveau lager laten zien, op de Challenge Tour. Maar dat lijkt voor de populariteit van Sherrock niet uit te maken. Ze staat sinds het WK namelijk nog volop in de aandacht. De dartssensatie speelde meerdere demonstraties in Nederland. Zo speelde ze tijdens de Kings of Darts tegen Daryl Fitton (5-3 winst), Raymond van Barneveld (5-0 verlies) en Gerwyn Price (5-1 verlies).  Ze had het zo druk met deze demonstraties, dat ze niet eens tijd had om in de Challenge Tour te spelen.

Ondanks het feit dat de 25-jarige blondine geen tourkaart heeft, zijn veel mannelijke toppers bevreesd voor Sherrock. En terecht, want ze zal vanavond (als challenger) meedoen aan de Premier League en doet mee aan de World Series. Topdarter Glenn Durrant, haar tegenstander in de PL, gaf eerder al aan bevreesd te zijn voor de wedstrijd tegen Sherrock.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Durrant: 'Ik maak me al zorgen om volgende week tegen Fallon'

We zien Sherrock overigens niet alleen op tv dankzij uitnodigingen. Ze wist zich namelijk ook op knappe wijze te plaatsen voor de UK Open, een open toernooi dat van 6 tot en met 8 maart gespeeld wordt. Sherrock nam deel aan een kwalificatietoernooi met een deelnemersveld van 200 darters en kwam als winnaar uit de bus.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Gaat darts-koningin Sherrock het waarmaken? 'Het publiek staat achter haar'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore