Darts

Barney gaat zijn trofeeën veilen: 'Staan hier al eeuwen, ben er klaar mee'

31 januari 2020 18:16 Aangepast: 31 januari 2020 21:17
Raymond van Barneveld Beeld © PDC

Dartslegende Raymond van Barneveld gaat zijn trofeeën veilen. Met het geld dat hij via een online veiling hoopt binnen te halen, wil hij een eigen dartsteam starten.

Barney is er helder over tegen de NOS. "Het mag weg. Ja, echt. Ik heb er niets meer mee, serieus niet." En dus gaat Barney vanaf volgende week zijn bekers te koop aanbieden via veilingsite Catawiki. 

"Die bekers staan hier ook al eeuwen, ik ben er wel een beetje klaar mee", vervolgt vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld, die eind vorig jaar afscheid nam van de sport.

Van Barneveld won tijdens zijn carrière maar liefst 82 titels. De Nederlander was 27 keer de beste tijdens een toernooi op tv en 21 keer tijdens een major.

Raymond van Barneveld na zijn tweede BDO-wereldtitel in 1999. Raymond van Barneveld na zijn tweede BDO-wereldtitel in 1999.

Eigen team

Na zijn uitschakeling op het WK baalde Barney enorm. Maar inmiddels kijkt Van Barneveld vooruit. Hij wil een eigen dartsteam oprichten en de inkomsten van de veiling daarvoor gebruiken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Enorme teleurstelling Van Barneveld: 'Ik walg van mezelf, leven heeft geen zin meer'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore