Darts

Lisa Ashton pakt als eerste vrouw ooit tourkaart via Q-school

19 januari 2020 18:08 Aangepast: 19 januari 2020 19:51
Lisa Ashton Beeld © Getty Images

Lisa Ashton is de eerste vrouw ooit die in bezit is gekomen van een PDC-tourkaart via Q-school. De dartster verdiende die kaart door middel van de Britse Q-school Order of Merit.

De top 12 van de Britse Q-school Order of Merit krijgt een tourkaart en Ashton begon de dag als nummer 9 op de ranglijst. Dat had ze vooral te danken aan het plek in de finaleronde op dag twee. Toen verloor ze van Kai Fan Leung.

Op de derde dag en op de laatste dag verloor Ashton echter vroegtijdig en dus moest ze afwachten. Uiteindelijk vielen de resultaten op de andere banen in Wigan haar kant op en redde ze het op legsaldo. 

Vrouwen bij de PDC

Ashton is niet de eerste vrouw met een tourkaart. Stacy Bromberg en Tricia Wright waren in 2011 ook in het bezit van een tourkaart nadat ze de finale haalden van een eenmalig wereldkampioenschap voor vrouwen bij de PDC.

Britse Q-school

Naast Ashton zijn er meer namen van nieuwe tourkaarthouders bekend. Andy Hamilton, voormalig WK-finalist, is een van die namen. Ook Damon Heta, winnaar van de Brisbane Darts Masters, pakte een tourkaart.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sherrock krijgt wildcard voor Premier League

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore