Darts

Vier Nederlanders zetten belangrijke stap in dartcarrière

19 januari 2020 17:27
Wesley Harms Beeld © PDC

Martijn Kleermaker, Wesley Harms, Dirk van Duijvenbode en Derk Telnekes hebben een belangrijke stap gezet in hun dartcarrière. Het viertal pakte een tourkaart tijdens Q-school in Duitsland, waardoor ze de komende twee jaar de professionele tour van de PDC mogen aflopen.

De PDC biedt een speciale tour voor de beste darters ter wereld, maar men moet in bezit zijn van een tourkaart om deel te mogen nemen aan die tour. Tijdens Q-school hebben spelers de kans zo'n tourkaart te bemachtigen.

BDO

Voor Kleermaker, Telnekes en Harms betekent de tourkaart een afscheid van de BDO. Zij speelden vorig jaar nog op het circuit van de andere bond. Harms is zelfs de nummer 1 van de wereldranglijst bij de BDO.

De BDO kwam de laatste tijd slecht in het nieuws. Zo sjoemelde de voorzitter met neppe namen tijdens de loting van een major en werd het prijzengeld voor het WK pas na het toernooi bekendgemaakt.

Nederlandse tourkaarthouders

Nederland telt nu in totaal negentien tourkaarthouders, waarvan Michael van Gerwen de bekendste is. Raymond van Barneveld leverde zijn tourkaart begin 2020 juist in naar aanleiding van zijn pensioen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Barneveld neemt met emotionele brief afscheid van PDC

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore