Darts

Recordaantal darters hoopt op carrière bij PDC

15 januari 2020 11:53 Aangepast: 15 januari 2020 14:00
Wesley Harms Beeld © PDC

De nieuwe editie van Q-school wordt een unieke editie. Een recordaantal van 853 spelers heeft zich ingeschreven voor het cruciale evenement van de PDC in Wigan en Hildesheim. Onder hen zijn 80 Nederlanders.

Vrijwel de hele top van de BDO, de andere dartbond, maakt haar opwachting op Q-school. De kersverse wereldkampioen Wayne Warren en runner-up Jim Williams reizen af naar Wigan, terwijl vanuit Nederland de nummer 1 en 2 van de ranglijst, Wesley Harms en Richard Veenstra hopen op een tourkaart. Verder zijn ook Martijn Kleermaker, Chris Landman, Willem Mandigers, Dennie Olde Kalter en Gino Vos aanwezig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

BDO redt voortbestaan door halvering prijzenpot WK

Tourkaart

Darters die alle PDC-toernooien willen spelen, moeten in bezit zijn van een van de 128 tourkaarten. Als je niet goed genoeg presteert, verlies je je tourkaart. Deze staan tijdens Q-school op het spel.

Vanuit de BDO zien we ook verschillende dames op de deelnemerslijst. Lisa Ashton, Mikuru Suzuki en Fallon Sherrock zijn de bekende namen. Ook ondere andere Deta Hedman, Beau Greaves, Lorraine Winstanley en Corrine Hammond hebben zich ingeschreven.

Bekende namen

Verschillende spelers maakten al furore op het podium bij de PDC, maar staan dit jaar toch te gooien voor een tourkaart. Voormalig majorwinnaars John Part, Paul Nicholson en Kevin Painter staan bijvoorbeeld op de lijst. Verder zien we Seigo Asada, Damon Heta, Andy Hamilton en Alan Norris terug.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore