Darts

BDO redt voortbestaan door halvering prijzenpot WK

15 januari 2020 11:34 Aangepast: 15 januari 2020 11:48
BDO WK Darts Beeld © Getty Images

Het prijzengeld voor het BDO WK Darts is definitief vastgesteld. Des Jacklin, voorzitter van de BDO, heeft in een mail aan alle deelnemers bevestigd dat er een prijzenpot van 164.000 pond uitgekeerd zal worden.

De winnaar van het herentoernooi, Wayne Warren, krijgt 23.000 pond van dat prijzengeld, terwijl de winnaar van de vrouwen, Mikuru Suzuki, 10.000 pond krijgt bijgeschreven. In totaal ging de totale prijzenpot van de heren, in vergelijking met vorig jaar, 58% omlaag. Bij de vrouwen is dat 9%.

Toelichten

"Allereerst wil ik jullie danken voor het geduld", opent Jacklin zijn brief. "Het gaat moeizaam met de BDO, maar ik ben blij te zeggen dat we in een betere positie zitten dan een jaar geleden. Ik wil graag deze mogelijkheid aangrijpen om de financiële situatie toe te lichten."

"Op 24 december kreeg ik een bericht van Sportotal dat ze geen sponsors voor de BDO hebben kunnen vinden en dat ze de optie wilden lichten om het contract op te zeggen. We kregen te maken met een hels dilemma: het WK cancelen of het prijzengeld verlagen. Met het oog op 2020 en alle plannen die we hebben, kozen we voor dat laatste."

Q-School

Het is nog maar de vraag hoeveel spelers volgend jaar actief zijn bij de BDO. Vrijwel de hele top van de bond neemt komende week deel aan Q-school. Bij dat evenement kan men deelname aan de tour van de PDC, de concurrent van de BDO, afdwingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dartsbond staat op omvallen, is het laatste BDO WK gaande?

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore