Darts

Warren verslaat Williams en is oudste wereldkampioen darts ooit

12 januari 2020 23:42 Aangepast: 13 januari 2020 00:18
Wayne Warren Beeld © Getty Images

Wayne Warren heeft het BDO WK Darts gewonnen. De 57-jarige darter uit Wales was in de finale in de O2 Arena in Londen met 7-4 te sterk voor landgenoot Jim Williams.

Williams kwam het best uit de startblokken in de herenfinale. Hij won dankzij een break in de derde leg de eerste set en pakte ook de tweede, omdat Warren zijn kansen niet benutte. 'Yank' werd echter koelbloediger op de belangrijke momenten en sleepte de volgende drie sets binnen.

Gat slaan

Bij een stand van 4-3 voor Warren kreeg hij de eerste kans om een gat te slaan. Hij miste twee pijlen voor de set en Williams trok de stand weer gelijk. Warren bleek niet van slag te zijn en richtte zich weer op. Hij pakte de negende set en zorgde in de tiende wél voor een verschil van twee.

In de elfde set gingen alle legs met de darts mee en bij een stand van 2-2 maakte Warren het af. Hij gooide 40 uit en kroonde zich tot wereldkampioen darts.

Oudste wereldkampioen

Warren is nu met zijn 57 jaar de oudste wereldkampioen ooit. Die eer stond op naam van Martin Adams. Hij won het WK Darts in 2011 met een leeftijd van 54 jaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dartsbond staat op omvallen, is het laatste BDO WK gaande?

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore