Darts

Wattimena en De Zwaan 'challengers' tijdens Premier League Rotterdam

08 januari 2020 10:29 Aangepast: 15 juni 2020 09:42
Jermaine Wattimena Beeld © Alex Burstow/Getty Images

Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena zijn de challengers tijdens de Premier League in Ahoy Rotterdam. De twee mogen op 25 en 26 maart (opnieuw) eenmalig opdraven op het prestigieuze toernooi.

De Zwaan en Wattimena kende een uitstekend jaar. De Zwaan speelde een goed WK en werd nipt uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Peter Wright in de vierde ronde. Wattimena bereikte in 2019 voor het eerst in zijn carrière de kwartfinale van een groot tv-toernooi.

De Zwaan mag zich voor de tweede keer opmaken voor een avond Premier League Ahoy. Vorig jaar stond hij ook voor de Oranje zee en speelde toen tegen Rob Cross (7-4 verlies). Voor Jermaine Wattimena wordt het de eerste keer.

Challengers

Tijdens de Premier League strijden negen spelers in competitieverband tegen elkaar. Iedere speelronde wordt de line-up aangevuld met een lokale held of aanstormend talent, de zogenaamde challengers. 

Andere challengers

Ook de andere challengers zijn bekend. De Welshman Jonny Clayton speelt tijdens de derde speelronde in Wales, de Ier William O'Connor is de challenger in Dublin, Luke Humphries is aan de beurt in Exeter, Stephen Bunting speelt in Liverpool en Chris Dobey staat op het programma in Newcastle.

De PDC bracht eerder al naar buiten dat John Henderson en Fallon Sherrock de challengers zijn tijdens de eerste twee speelrondes van de Premier League.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore