Darts

Nederlands bedrijf de dupe van dartsbond BDO: 'Ze laten ons barsten'

07 januari 2020 18:37 Aangepast: 08 januari 2020 22:15
Beeld © Getty Images

De moeizame financiële situatie van de British Darts Organisation treft niet alleen de bond zelf. Ook een Nederlands bedrijf, 1:1 Producties, heeft de gevolgen ervan ondervonden. Het bedrijf bracht de World Masters in beeld, maar wacht nog altijd op betalingen.

“Wij hebben zowel de World Trophy als de World Masters gedaan en we hebben van de Masters nog een factuur openstaan van een aanzienlijk bedrag, die tot op heden nog niet voldaan is”, zegt Erwin Beenhakker, eigenaar van 1:1 Producties. “Die factuur is inmiddels geruime tijd over de houdbaarheidsdatum heen. We hebben een aantal herinneringen gestuurd en daarna nog een aantal aanmaningen, maar geen reactie gekregen.”

Stilzwijgen

Beenhakker probeerde in contact te komen met Des Jacklin, voorzitter van de BDO en opdrachtgever, maar Jacklin houdt zich stil. “Ik heb sinds de Masters niets meer gehoord. Op het moment dat ik de laatste aanmaning ging versturen, kreeg ik een tweeregelig berichtje dat het druk was geweest en dat hij ziek was, allemaal van dat soort onzin. Hij erkent dat wij nog geld van hem krijgen en hij ‘hoopt’ ons na het WK te kunnen betalen.”

“Ik heb hem gezegd dat dat onacceptabel is en hem vervolgens nog een aantal dagen gegeven om de boel te regelen. Daar heb ik ook niks meer op gehoord”, aldus Beenhakker, die inmiddels in zee is gegaan met een advocaat. “Jacklin hult zich in stilzwijgen. Dat is de oplossing die hij hanteert. Hij laat ons gewoon barsten.”

BDO WK Darts

Ondertussen gaat de BDO doodleuk verder met de organisatie van het WK. “Hij (Des Jacklin red.) loopt daar te doen of hij het allemaal zo lekker heeft geregeld en wij zitten nog te wachten op centen. Ik heb een enorme sloot aan facturen van freelancers en leveranciers en hij organiseert gewoon een ander toernooi en geeft daar een klap geld aan uit.”

“Ik vind het jammer dat hij alles op deze manier aan het afbreken is”, zegt Beenhakker. “We weten dat het een moeilijke hoek is, waar niet het budget zit zoals bij de PDC. Daar stop je dan meer tijd en energie in dan van tevoren is afgesproken, je probeert samen iets neer te zetten. Je doet water bij de wijn en je wordt vervolgens zo behandeld.”

Bestaansrecht

Beenhakker benadrukt dat hij enorm baalt van de situatie bij de BDO en dat hij nog gelooft in het bestaansrecht van de bond. “Niemand is erbij gebaat als de BDO omvalt. Je hebt geen Eredivisie-voetbal zonder de Keuken Kampioen Divisie. Je hebt naast de PDC een ander circuit nodig waar talent zich kan ontwikkelen en ervaring kan opdoen.”

Om dat te realiseren zal er wel het een en ander moeten veranderen. “Zorg dat je mensen op die plekken neerzet die wel snappen wat ze aan het doen zijn. Als je zo’n organisatie runt, moet je bouwen aan relaties met partijen die je verder kunnen helpen. De man schopt en slaat maar om zich heen en jaagt iedereen tegen zich in het harnas. Zo kan je niet verder.”

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore