Darts

Van Gerwen: 'Ik neem deze op de kin en sta er de volgende keer weer'

01 januari 2020 23:51 Aangepast: 02 januari 2020 00:35
Michael van Gerwen Beeld © PDC

Michael van Gerwen neemt het zichzelf kwalijk dat hij geen wereldkampioen is geworden. De darter uit Vlijmen verloor in de WK-finale met 7-3 van Peter Wright en stelt dat hij dat volledig aan zichzelf te wijten heeft.

Tijdens de wedstrijd bleef Van Gerwen, ondanks de tikken die hij kreeg, geloven in de goede afloop. "Dat gaat nooit door mijn hoofd, je moet altijd denken aan het positieve", reageert hij op de vraag van Arjan van der Giessen wanneer hij wist dat hij zou gaan verliezen. "Dat doe ik altijd. Maar ieder belangrijk moment mis ik pijlen voor mijn dubbel. Dat soort dingen mogen niet gebeuren. Als je dat soort dingen op beslissende momenten doet tegen hem terwijl hij heel goed staat te gooien, dan mag je geen aanspraak maken op de titel."

Mijn ongemak

Het kwam volgens Van Gerwen niet door Peter Wright dat de Schot wereldkampioen werd, maar door het falen van de Brabander. "Het is niet dat hij won, maar meer mijn ongemak. Op belangrijke momenten heb ik niet laten zien wat ik kan. Ik moet gewoon mijn dubbels gooien, ik had er een keer zes pijlen op. Dan moet ik het laten zien. Dit kan ik mezelf kwalijk nemen, dit doet erg zeer. Maar ach, dit hoort er nou eenmaal bij."

De nummer één van de wereld voelde in ieder geval geen druk. "Nee, daar geloof ik niks van. Ik voelde mezelf gewoon prima. Ik kan geen reden geven waarom het op die momenten dan niet lekker gaat. Ik had moeten doorzetten en natuurlijk komt een pauze tussendoor dan even ongelegen, maar dat kan gebeuren. Als je je dubbels blijft gooien houd je hem toch onder druk maar als je dat niet doet kom je in de problemen. Dat heb je wel gezien, dat gebeurde. Ik ben tekort geschoten."

Pijnlijke avond

Toch belooft Van Gerwen dat hij beter terug zal komen. "Ik moet nu een jaartje wachten en ervoor zorgen dat ik er het volgende jaar beter voorsta. Dit is een pijnlijke avond voor mij, maar zoals ik al zei hoort dit er ook bij. Ik weet hoe het is om deze toernooien te winnen, maar ook hoe het is om ze te verliezen. Ik neem deze op de kin en zal er de volgende keer weer staan."

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore