Darts

Wright wil meer na wereldtitel: 'Ik zal Van Gerwen gaan opjagen'

01 januari 2020 23:50 Aangepast: 02 januari 2020 04:11
Peter Wright Beeld © PDC

Peter Wright is dolblij na het binnenhalen van zijn eerste wereldtitel. De kleurrijke Schot versloeg Michael van Gerwen en daarmee viel er een enorme last van zijn schouders, liet hij na afloop weten bij Arjan van der Giessen.

De wereldtitel is eindelijk een echte grote titel voor Snakebite. "Om die te pakken, wauw. Mensen zeiden na de UK Open dat dat geen major is, maar dat is een hele moeilijke om te winnen dus daar aws ik al blij mee. Maar dan deze.. Oh my god, wauw. Wereldkampioen, wat klinkt dat goed. Ik ben nu van de druk af, nu kan ik de rest van mijn leven gewoon gaan darten. Ik kan nu echt verder."

Geloof

De Schotse darter hield het vertrouwen in zichzelf, ondanks een matig half jaar. "Ik geloofde in mezelf en in mijn kwaliteiten. Ook met mijn pijlen, die ik zelf uitgezocht heb. Ik moest natuurlijk wel laten zien dat ik ermee overweg kon op het podium en dat heb ik gedaan, wauw. Als je daar onder druk staat en het publiek hoort dan is dat moeilijk te blokkeren, maar dat is me ook gelukt."

Wright, die 'de gedachte dat hij kon winnen' uit zijn hoofd probeerde te houden, wil nu meer. "Ik ga Michael opjagen het komende jaar. Nu is het aan mij om zo veel mogelijk titels te winnen en de nummer één positie van Van Gerwen onder druk te zetten. Daar begin ik mee in Aberdeen, als ze me gaan aankondigen als wereldkampioen. Dat maakt me emotioneel."

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore