WK

Michael van Gerwen verliest in spectaculaire finale WK darts

01 januari 2020 22:12 Aangepast: 15 juni 2020 09:41
Van Gerwen tijdens de finale Beeld © EPA

Darter Michael van Gerwen heeft zijn wereldtitel verrassend moeten afstaan. De nummer één van de wereld was in de WK-finale in Londen tegen Peter Wright niet in topvorm en ging met 7-3 onderuit.

De onttroonde titelhouder gooide met een prima gemiddelde (102,88 punten), maar faalde opvallend vaak bij het uitgooien op de dubbels. Dat leidde op het podium tot veel irritatie bij Van Gerwen. 

Van Gerwen won eerder de wereldtitel in 2014, 2017 en 2019, maar wist deze nooit te prolongeren. Vooraf werden hem goede kansen gegeven om het deze keer wel te halen, omdat hij Wright de afgelopen jaren bijna altijd wist te verslaan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kansen Van Gerwen hoog: hij is al jaren een vloek voor Wright

Wright, die met een gemiddelde van 103,22 punten voor de eerste keer de wereldtitel veroverde, gaat met een winstpremie van circa 586.000 euro naar huis. Van Gerwen hield aan dit WK ongeveer 234.000 euro over.

Volgend jaar sterker

"Deze nederlaag moet ik mezelf verwijten", reageerde Van Gerwen na de nederlaag. "Ik miste teveel belangrijke dubbels en Peter strafte dat steeds goed af. Ik heb kansen genoeg gehad in deze finale, maar ze niet gepakt. Ik zal zorgen dat ik volgend jaar nog sterker terug kom.”

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore