Darts

Price verklaart gedrag: 'Wat Peter deed, was ongepast'

31 december 2019 13:23 Aangepast: 31 december 2019 13:26
Gerwyn Price Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Gerwyn Price begon vol passie en strijd aan zijn halve finale tegen Peter Wright, maar na enkele opstootjes nam de explosiviteit af. De Welshman geeft zijn tegenstander hiervan de schuld.

"Het is geen regel om elkaar de hand te geven voor, tijdens of na een wedstrijd", schrijft Price op Twitter. "Het was de belangrijkste wedstrijd uit mijn loopbaan en ik was volledig gefocust."

Ongepast

"Voor en na de wedstrijd is het oké om elkaar op te jutten, maar niet tijdens de wedstrijd als iemand volledig gefocust is en net een set heeft verloren", doelt Price op het moment na de eerste set, waar Wright zijn tegenstander een tikje gaf. 

"Ik was boos om wat Peter deed. Ik denk dat het ongepast is wat hij deed gezien de omstandigheden", vervolgt 'The Iceman'. "Ik kwam daarna niet meer in mijn spel en dat frustreerde me. Het heeft me een finaleplek gekost."

Bedreigd

Tot slot deelt Price nog een sneer uit naar zijn Schotse tegenstander. "Spelers weten wat ze aan het doen zijn en zulke dingen doe je als je je bedreigd voelt", sluit hij af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wright noemt Price een pestkop: 'Hij had meer straf moeten hebben'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore