Darts

Wright noemt Price een pestkop: 'Hij had meer straf moeten hebben'

31 december 2019 10:53 Aangepast: 31 december 2019 11:01
Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Peter Wright verzekerde zich van een plek in de finale van het WK Darts na een opvallende halve finale tegen Gerwyn Price. De twee kregen het al snel met elkaar aan de stok en dat kwam niet meer goed. Wright heeft dan ook geen goed woord over voor zijn tegenstander.

Het opstoken van het vuurtje begon al voor de wedstrijd. Price vertelde namelijk in een interview dat hij Wright met 6-0 zou verslaan. Vlak voor de start van het duel waren beiden ook bezig. "Toen we aan het ingooien waren, waren we elkaar aan het opjutten", aldus Wright.

Meer straf

"Hij zei dat hij de eerste twee sets zou winnen en dat ik daarna van pijlen zou wisselen", gaat 'Snakebite' verder. "Nadat ik de eerste set gewonnen had gaf ik hem een klein zetje en dat vond hij niet leuk."

Via dubbel 1 trok Wright de wedstrijd naar zich toe, maar hij en Price schudden elkaar niet de hand. "Hij is een pestkop. Een grote pestkop. Hij had meer straf moeten krijgen."

#whatsnew

Ook Price reageerde kort op de wedstrijd en zijn toernooi. "Geweldig toernooi, jammer van het einde, maar daar kan ik van leren. Wanhopige maatregelen om nog te winnen...Bedankt voor alle steun en zie jullie allemaal in 2020", schrijft hij op Instagram. "Volgens mij ben ik weer de bad guy #whatsnew."

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore