Darts

Van Gerwen bereikt finale WK Darts

31 december 2019 00:10 Aangepast: 31 december 2019 05:53
Beeld © Sean Dempsey / EPA

Michael van Gerwen heeft voor de vijfde keer in zijn carrière de finale van het WK Darts bereikt. Hij versloeg de Engelsman Nathan Aspinall met 6-3. Dit brengt hem weer een stap dichter bij de prolongatie van zijn wereldtitel.

Op nieuwjaarsdag neemt Van Gerwen het in Alexandra Palace op tegen Peter Wright, de Schot die hij zes jaar eerder versloeg in zijn tweede WK-finale. Op de eerste dag van 2014 rekende 'Mighty Mike' met 7-4 af met 'Snakebite'.

"Hij gooit niet graag finales tegen mij. Peter heeft al vaak pijlen gehad om de wedstrijd uit te gooien, maar die wist hij dan steeds niet te benutten. Meestal is hij de runner-up in finales tegen mij", zei Van Gerwen in een interview met RTL7. Na zijn primeur in 2014 veroverde de kale Brabander ook in 2017 en 2019 de wereldtitel.

Michael van Gerwen openhartig over feestdagen zonder gezin

Michael van Gerwen heeft de laatste dertien, veertien jaar, geen échte Kerstmis meer gehad. Hij viert de feestdagen vaak zonder zijn familie, maar daar heeft hij een verklaring voor.

Balen

Een lachje kon er amper van af na de overwinning. "Tegen Stephen Bunting gooide ik een goede wedstrijd, maar verder heb ik nog niet kunnen laten zien wat ik kan. En daar baal ik ontzettend van", bromde de 30-jarige Brabander.

De drievoudig wereldkampioen weersprak de suggestie dat hij wellicht niet in vorm is. "Op de beslissende momenten gaan de dubbels er wel gewoon in. Het is denk ik een concentratieprobleem. Ik win een set en denk dan: het komt wel goed."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore