Darts

Wright eerste WK-finalist na zege op inspiratieloze Price

30 december 2019 22:16 Aangepast: 31 december 2019 00:01
Peter Wright Beeld © Getty Images

Peter Wright is de eerste finalist van het WK Darts 2020. De Schot had het in het begin van zijn halve finale even lastig met Gerwyn Price, maar schudde de Welshman daarna van zich af: 6-3.

Zowel Gerwyn Price als Peter Wright begonnen wat nerveus aan de eerste leg bij de halve finale van het WK. De hoge scores werden nagenoeg niet gevonden waardoor de eerste leg van de partij pas de kant op viel van Price nadat de mannen al 20 pijlen hadden geworpen om als eerste op het scorebord te komen. In het restant van die set bleven de mannen in elkaars kielzog maar het was Wright die met een gemiddelde van ruim 104 de set na vijf legs voor zich opeiste.

Gelijke hoogte

Ook in de tweede set leek het er even op dat ‘Snakebite’ er met de winst vandoor ging, maar na een paar goede beurten kon ‘The Iceman’ alsnog op gelijke hoogte komen in sets. Vervolgens leek de Welshman zijn mindere start uit zijn systeem gewist te hebben, want na meerdere hoge scores begonnen ook zijn dubbels beter te lopen.

Dit onderstreepte hij nogmaals door met een 100-finish voor het eerst een voorsprong in sets te tekenen. Toch bleek deze opleving van korte duur want na een matige vierde set bracht zijn tegenstander de stand met 2-2 opnieuw op gelijke hoogte.

Stuivertje wisselen

Naarmate de partij vorderde was nog even stuivertje wisselen voor de spelers maar bij een stand van 3-3 was het Wright die definitief de leiding pakte. Nadat de Schot zich naar een nieuwe voorsprong knokte gaf hij deze niet meer uit handen.

Doordat Price geen hoge scores meer wist te produceren kon ‘Snakebite’ eenvoudig uitlopen naar een 5-3 voorsprong en ook in de laatste set kon ‘The Iceman’ geen potten meer breken. Met een dubbel 2-finish om de halve finale in 6-3 te beslissen mag Peter Wright voor de tweede keer in zijn carrière zich gaan klaarmaken voor een WK-finale. Hierin treft hij Nathan Aspinall of Michael van Gerwen die later nog in actie zullen komen.

RTL7 Darts/Colin Noteboren

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore