Darts

Van Gerwen breekt na opbiechten verhaal Klaasen: 'Het komt nooit meer goed'

14 december 2019 02:20 Aangepast: 14 december 2019 11:01
Jelle Klaasen en Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen was tot op het bot gemotiveerd om in de tweede ronde van het WK Darts Jelle Klaasen te verslaan. Niet alleen omdat 'Mighty Mike' graag zijn wereldtitel wil prolongeren, maar ook juist omdat Klaasen de tegenstander was. "Ik haat hem."

Na afloop van de openbare persconferentie, die plaatsvindt na de tv-interviews, loopt Van Gerwen helemaal leeg over zijn verhouding met Klaasen en breekt hij van de spanning. "Het is een issue van lang geleden, maar het komt nooit meer goed", aldus Van Gerwen. "Hij heeft er voor moeten boeten en het is allemaal afgehandeld. Maar dit is heel moeilijk een plekje te geven."

Beste vrienden

Klaasen stuurde in 2012 compromitterende foto's naar het toentertijd minderjarige zusje van de vrouw van Van Gerwen en werd daarvoor veroordeeld. Van Gerwen vergaf hem, ondanks excuses, nooit. "We waren de beste vrienden en heel close met elkaar, maar nu hebben we een verleden waardoor ik hem tot op het bot niet mag."

Van Gerwen heeft een duidelijke reden waarom hij het verhaal naar buiten brengt. "Mensen die televisie kijken vinden mij onsportief omdat ik hem geen hand geef. Maar als ze weten wat hij mijn familie heeft aangedaan, begrijpen ze het wel", verklaart de man uit Vlijmen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen wankelt, maar wint prachtig duel van Klaasen

Samenvatting van de wedstrijd:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore