WK Darts

Van Gerwen wankelt, maar wint prachtig duel van Klaasen

14 december 2019 00:04 Aangepast: 14 december 2019 01:09

Michael van Gerwen heeft de eerste horde op weg naar titelprolongatie met succes afgelegd. Tegen Jelle Klaasen kwam 'Mighty Mike' aanvankelijk moeizaam op gang, maar de zege ging naar de wereldkampioen: 3-1.

In de eerste twee legs van de wedstrijd liet Klaasen kansen liggen om de leg te pakken. Hierdoor kwam Van Gerwen op een 2-0 voorsprong, maar mede door een mooie 116-finish ging de set even later alsnog met 3-2 naar Klaasen. In de tweede set wist 'The Cobra' met een 52-finish zijn tegenstander te breaken waardoor hij op een 2-1 voorsprong kwam. Toch lukte het hem daarna niet om de set te pakken: Van Gerwen brak direct terug en gooide een 170-finish om de set alsnog op zijn naam te zetten: 1-1.

Van Gerwen slaat toe op de dubbels

Scorend bleef Klaasen de betere speler, maar hij kreeg het niet voor elkaar om dit ook in de score uit te drukken. Nadat hij in de derde leg 44 punten overhield, gooide Van Gerwen een smerige 130-finish op de bulls-eye. Het bleek een cruciaal moment in de wedstrijd. De wereldkampioen zag Klaasen een leg later zijn zesde 180-er gooien, maar via de dubbel zestien ging de derde set naar Van Gerwen (2-1).

Nadat de eerste twee legs van de vierde set met de darts meegingen, miste Klaasen de dubbel negentien voor een break. Van Gerwen profiteerde ervan en gooide een leg later een 88-finish op de bulls-eye om de zwaarbevochte overwinning over de streep te trekken: 3-1.

 

Samenvatting: Van Gerwen - Klaasen

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Van Gerwen over Klaasen: 'Ik heb een hekel aan hem'

RTL 7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore