Wk Darts

Nentjes laat zege glippen tegen Huybrechts

13 december 2019 22:25 Aangepast: 13 december 2019 23:40

Geert Nentjes is er niet in geslaagd om de tweede ronde van het WK Darts te behalen. De Urker was dicht bij een stunt tegen Kim Huybrechts, maar bleef met lege handen achter: 3-2.

Met finishes van 64 en 109 liet Nentjes zich direct zien. Hij pakte een 2-0 voorsprong in de eerste set, maar zag Huybrechts alsnog de set pakken: de Belg gooide een 153-finish met Nentjes op tops voor 2-2 en pakte even later alsnog de set die zo goed was begonnen door Nentjes (1-0).

In de tweede set kwam de Nederlander opnieuw op een 2-0 voorsprong, ditmaal via een 111-finish. Ook ditmaal kwam Huybrechts terug tot 2-2, maar nu wist Nentjes tops te gooien om de set te winnen (1-1). In de derde set kregen beide mannen het niet voor elkaar om de eigen leg te pakken: Nentjes won drie legs tegen de darts en kwam daarmee op een 2-1 voorsprong in sets.

Voor de vierde set op rij pakte Nentjes de eerste leg van de set, maar finishes van 72 en 164 brachten Huybrechts de 2-0 voorsprong. De Belg gooide vervolgens ook de dubbel achttien en kwam daarmee terug tot 2-2 in sets.

Beslissende set

De beslissende vijfde set begon met een 112-finish van 'The Hurricane', maar Nentjes behield zijn eigen leg via een 56-finish. Nadat Huybrechts op één leg van de zege kwam, miste Nentjes vier darts om een beslissende leg af te dwingen. Huybrechts gooide de dubbel twee en gaat met grote opluchting door naar de tweede ronde. Daarin wacht morgenavond Rob Cross.

Samenvatting: Nentjes - Huybrechts

 

Nentjes: 'Ik dacht dat ik hem zou winnen'

RTL 7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore