Darts

Van Barneveld realistisch over titelkansen: 'Maar geloof is er'

04 december 2019 16:20 Aangepast: 04 december 2019 18:17
Raymond van Barneveld Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld maakt zich op voor zijn allerlaatste toernooi als professioneel darter. De Nederlander zwaait na een moeilijk jaar af na het WK Darts 2020. Van Barneveld hoopt, ondanks het moeilijk jaar, nog een laatste keer te schitteren.

"Het is een ontzettend zwaar jaar geweest. Een ramp zou je wel kunnen zeggen. Er waren wedstrijden waarna ik dacht dat ik het nog steeds kon, maar de volgende wedstrijd was dan weer niet goed”, zegt Van Barneveld tegen de PDC. “Ik wil dat mensen de grote Van Barneveld zullen herinneren en niet de man die alleen maar klaagt.”

Geloof

“Ik zie het nog steeds voor me dat ik het hele jaar kan redden als ik een goed WK speel en hopelijk gebeurt dat ook”, gaat Van Barneveld verder. “Of het realistisch is om te zeggen dat ik die titel ga winnen? Nee, maar het geloof is er nog steeds.”

Van Barneveld zet alles op alles om goed voor de dag te komen. “Ik werk zo hard als ik kan om mijn kansen zo groot mogelijk te maken. Ik zal niet tevreden zijn als ik maar een of twee wedstrijden win. Ik ben alleen blij met de titel, maar als ik nu kan tekenen voor een tweede plek zou ik dat meteen doen.”

Voor Van Barneveld start het WK op 14 december met een wedstrijd tegen Darin Young. Bij een zege wacht een treffen met landgenoot Jeffrey de Zwaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore