Darts

Van Gerwen op zijn hoede na WK-loting: 'Weet nooit welke Jelle op komt dagen'

26 november 2019 15:00 Aangepast: 26 november 2019 15:05
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen hoopt de komende maand zijn wereldtitel darts te verdedigen. De Brabander moet in de tweede ronde zien af te rekenen met Jelle Klaasen of Kevin Burness en is op zijn hoede.

"Je weet nooit welke Jelle er komt opdagen. Hij staat de laatste tijd wel ondermaats te presteren, maar het blijft natuurlijk altijd een gevaarlijke darter, waarvoor je uit moet kijken. Uiteindelijk moet Jelle natuurlijk eerst zijn eerste wedstrijd zien te winnen", aldus Van Gerwen. De andere mogelijke tegenstander, Burness, kent hij niet.

Fijner gevoel

Van Gerwen won afgelopen weekend de Players Championship Finals en is daar erg blij mee. "Ik zit hier natuurlijk wel met een fijner gevoel dan wanneer ik gisteren al eerder had verloren. Ik heb in ieder geval een bekertje mee onderweg naar huis", vertelt de Brabander.

De komende weken blijft Van Gerwen gewoon doorgooien. "Ik heb een paar demonstraties nog staan en ik heb nog een head-to-head met Phil Taylor staan. Dat zie ik als mooie dagen om lekker in het ritme te blijven. Dat is voor mij nu het belangrijkste: het vertrouwen blijven houden en zorgen dat ik er tijdens het WK gewoon sta", besluit hij.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore