Darts

Van Barneveld over loting: 'Het is wel heel toevallig'

26 november 2019 14:55 Aangepast: 26 november 2019 14:58
Raymond van Barneveld Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld begint zijn laatste WK tegen Darin Young en speelt bij een zege op de Amerikaan tegen Jeffrey de Zwaan. De afzwaaiende Nederlander reageerde na afloop van de loting.

"We weten waar we aan toe zijn. Het is natuurlijk wel heel opmerkelijk met Jeffrey. Drie jaar lang investeer je in hem en hij doet het waanzinnig goed, maar het is wel heel toevallig dat we, mocht ik mijn eerste wedstrijd winnen, tegenover elkaar komen te staan in mijn laatste WK."

Van Barneveld beseft dat hij niet zomaar een wedstrijd met De Zwaan afdwingt. De 46-jarige Young is het eerste obstakel voor Van Barneveld. "Darin Young. Ik ken hem al jaren. Het is geen hoogvlieger, maar zeker niet te onderschatten", reageert de Hagenaar.

'Doe die maar'

Van Barneveld bekeek de loting aandachtig. "Er komen namen voorbij waarvan je denkt 'doe die maar' en dan weer 'doe die maar niet'. Zo gaat het natuurlijk gewoon. Je wil de mensen die in absolute vorm zijn, zoals Michael en Gerwyn Price, ontlopen", zegt hij. Nu zit Van Barneveld in het kwartje met Dave Chisnall en Peter Wright. "Dat is vrij makkelijk", grapt hij.

Van Barneveld gaat zich nu richten op het WK, al zal dat anders verlopen dan gepland. "We gaan vanaf morgen van zes tot acht trainen. Het enige nadeel is dat we dat samen met Jeffrey te doen. Maar ik zal Jaco (manager, red.) straks overleg laten plegen. Ik denk dat dat van de baan is. Ik kan me voorstellen dat je de voorbereiding gescheiden wil gaan doen."

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore