Darts

Van de Pas pakt op valreep WK-ticket, elf Nederlanders naar Londen

25 november 2019 16:56 Aangepast: 25 november 2019 17:31
Benito van de Pas Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Benito van de Pas heeft zich op het laatste moment verzekerd van deelname aan het WK Darts. De Nederlander pakte een van de drie tickets van het PDPA-kwalificatietoernooi.

Het PDPA-kwalificatietoernooi is de allerlaatste kans voor tourkaarthouders die nog geen ticket voor het WK wisten te halen. Tien Nederlanders, waaronder Van de Pas, deden mee aan dat toernooi. Voor de helft van onze landgenoten eindigde de WK-droom echter al in de eerste ronde.

Van de Pas won zijn eerste wedstrijd wel. Hij versloeg John Michael en baande zich een weg naar de finaleronde via Yordi Meeuwisse en Barrie Bates. In de finalewedstrijd trof de Tilburger Robert Owen en zegevierde met 7-4. Matthew Edgar en Kevin Burness pakten de andere twee tickets op het kwalificatietoernooi.

Elf Nederlanders naar Londen

Van de Pas voegt zich bij een mooi rijtje Nederlanders. Naast de Brabander gaan ook Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena, Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan, Jelle Klaasen, Ron Meulenkamp, Vincent van der Voort, Jan Dekker en Geert Nentjes naar het WK.

Het wereldkampioenschap gaat 13 december van start. 96 hopen de finale te bereiken, die op 1 januari 2020 wordt gespeeld. Van Gerwen wist het toernooi vorig jaar te winnen.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore